Politika

POKAŽIMO SVIMA KOLIKO NAS IMA! Opozicija pozvala Nišlije na novi protest protiv nasilja

Novi protest „Niš protiv nasilja“ biće održan u subotu, 24. juna 2023. od 18.00 časova kod Skupštine grada.

 

“Gradonačelnici koja „ne vidi razlog” zašto se okupljamo i koja nas je prošli put izbrojala svega 1250, poručujemo da ovaj put pažljivije broji, a sve svoje sugrađane i sugrađanke pozivamo da joj svojim prisustvom otežaju brojanje. POKAŽIMO SVIMA KOLIKO NAS IMA!”, poručili su predstavnici opozicionih partija.

Prema najavi šetači će se kretati od Skupštine grada Niša, Sinđelićevim trgom do Suda, a zatim Voždovom ulicom do Crvenog pevca, odatle ulicom Vojvode Mišića do kružnog toka kod T.C. Delta Planet, a zatim Bulevarom Nemanjića i ulicom 7. jula do Gradske kuće.

“Pored uobičajenih poruka usmerenih protiv nasilja i primitivizma, ovaj put ćemo nositi i državne zastave Republike Srbije, a žrtvama beogradskog i mladenovačkog zločina odaćemo počast simboličkim puštanjem 18 sivih balona u nebo iznad Niša. Kao i prethodna dva puta, skup će biti dostojanstven i nenasilan i poruke koje promovišu nasilje, mržnju i netoleranciju nisu dobrodošle”, saopštili su.

Protest organizuju: Zeleno- levi front – Ne damo Srbiju, Zajedno – Moramo, Narodna Stranka, Stranka Slobode i Pravde, Demokratska Stranka, Pokret Slobodnih Građana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com