Obrazovanje

Pojedini đaci ponovo u školskim klupama

U okviru škola, od danas su počeli da rade i produženi boravci za decu do 12 godina. Načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo istakao je da je za sada svoja vrata otvorilo oko 20 škola.  Gejo precizira da su 13 u Nišu, tri u Aleksincu, dve u Pirotu i jedna u Prokuplju. Napominje i da taj broj nije precizan, zato što pojedini roditelji prijavljuju, pa ih onda ispisuju, a mnogi će decu prijaviti naknadno.

 

“Za sada se prijavilo malo dece, ali je omogućeno i naknadno prijavljivanje. Taj broj je otprilike dva procenta od ukupnog broja đaka”, precizirao je Gejo.

 

Škole su, kaže, dezinfikovane i spremne, a svi koji rade sa decom testirani su na koronavirus. Deci je preporučeno da sami nose obrak, mada tamo gde je kuhinja Pčelice blizu postoji mogućnost i da se donosti hrana, kazao je Gejo.

“Đaci će pratiti nastavu preko RTS-a, ali i škole mogu i same da organizuju nastavu koja im je po nastavnom planu i programu”, dodao je.

Nije isključeno da se broj učenika narednih dana poveća, jer roditelji imaju pravo da naknadno prijave decu za produženi boravak

„Slika će sigurno da se promeni od 1. juna, kako bude sve toplije i kako se bude približavao trenutak završnog ispita i velike mature”, kazao je Gejo.

Najveći broj đaka krenuo je u produženi boravak Osnovne škole “Dušan Radović”. Oni su podeljeni u dve grupe od pet đaka. U drugim školama prijavljeno je svega pet, šest đaka.

Testiraju se zaposleni u prosveti. Vraćaju se đaci koji idu u boravak

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com