Hronika

Pojačana kontrola saobraćaja u zonama pešačkih prelaza

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u cilјu povećanja bezbednosti pešaka, od decembra prošle godine vrše pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama pešačkih prelaza, a akcenat je na otkrivanju prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja, nepropuštanja pešaka, nepropisnog preticanja vozila, ali i prekršaja koje čine pešaci.

 

„Do sada je otkriveno 10.740 prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, 187 prekršaja nepropuštanja pešaka i 831 prekršaj koji su učinili pešaci. Određeni broj vozača koji su učinili prekršaje biće sankcionisani naknadno, na osnovu snimaka zabeleženih radarima“, saopštio je MUP Srbije.

Saobraćajna policija će u narednom periodu intenzivnije snimati brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza bez zaustavlјanja vozila, a prekršaji će biti procesuirani naknadno, dostavlјanjem poziva vlasnicima vozila.

Foto: MUP Srbije

Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima poginulo je 20 pešaka, dok je teško povređeno 246, a lakše 687 pešaka.

„Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja kako bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz“, ističu u policiji.

Foto: MUP Srbije

Istovremeno, apeluju na pešake da kolovoz prelaze isklјučivo nakon što se uvere da to mogu uraditi na bezbedan način, uklјučujući i pešačke prelaze i da noću i u uslovima smanjene vidlјivosti doprinesu svojoj uočlјivosti nošenjem svetloodbojnog prsluka ili drugih reflektujućih elemenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com