EkonomijaU fokusu

Pogledajte šta vas očekuje na Sajmu automobila u Nišu

Čak 10 automobila posetioci Auto moto festa moći će da vide premijerno u Nišu, u hali Čair od 5. do 7. oktobra. Svečano otvaranje Sajma zakazano je za petak, 5. oktobar u 11 sati, a ovu najveću privredno-turističku manifestaciju na jugu Srbije otvoriće ministar Rasim Ljajić.

Ove godine sa novim znakom i sa najvećim brojem premijera Sajam automobila uskoro otvara svoja vrata za ljubitelje četvorotočkaša. Novu maskotu uradio je naš najgrađeniji karikaturista Saša Dimitrijević.

Nišlije će prve u Srbiji imati tu privilegiju da vide novi Pežoov automobil – model 508. Serijska proizvodnja tog modela još nije počela, proizvedeo je samo 5 takvih automobila, od kojih će jedan ekskluzivno biti izložen u hali „Čair“

Toyota će imati srpsku premijeru njihovog graskog automobila „Aygo“, Citroen će se predstaviti modelom „C4 Cactus“, dok će Hyundai imati čak tri srpske premijere: „Hyundai Tucson“, restilizovana verzija, „Hyundai 20“ i najnoviji model „Hyundai Santa Fe„.

Nissan će takođe izložiti po prvi put u Srbiji restilizovanu verziju „Nissan Juke“, veoma atraktivan model u simpaničnim bojama. Ovaj model namenjen je uglavnom za mlađe vozače pa je i dizajniran tako. Ovaj proizvođač automobila po prvi put u Nišu izložiće i Nissan Micra, model koji je totalno drugačiji od njegovih drugih modela.

Jeep će se između ostalog predstaviti i modelom „Jeep Compass“, Renault je najavio nišku premijeru modela „Renault Scenic“, Dacia modela „Duster“, Nišlije će prvi put u svom gradu videti i „Fiat tipo“ u karavan verziji, Volkswagen će prikazanti novi „T-Roc“, dok će Škoda i Seat imati na niškom sajmu srpsku premijeru. Škoda će izložiti Fabiju FL, a Seat najnoviju Ibicu.

Najveću atrakciju sajma najavio je Ford. Njihov atraktivni najnviji sportski model naći će se u hali Čair i sigurno će privući veliki broj ljubitelja četvorotočkaša, kao što je to bio slučaj prošle godine.

I električni bicikli će naći svoje mesto, biće tu ponude i za ljubitelje motora. Ponovo je na sajmu Folksvagen, Seat, biće tu i Micubiši. Svoj najnoviji program predstaviće i Jamaha, tako da će verovatno na sajmu Nišlije moći da vide njihov najnoviji model „Nikon“. Reč je o motoru veoma neobičnog izgleda, jer napred ima dva točka, a nazad jedan.

Na Auto moto festu u Nišu ponovo će moći ispred hale da se vide i atraktivni modeli oldtajmera, ali i teretna i dostavna vozila.

Svi distributeri su najavili sajamske popuste.

Parteneri Sajma su Grad Niš, GO Medijana, GO Crveni Krst, GO Palilula i GO Pantelej.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com