Društvo

POGLEDAJTE NOVI TREJLER O STRADANjU SRBA U NORVEŠKOJ (Karašjok)

Norveška ekipa koju predvodi režiser Kjetil Palmquist, producent Branko Dimeski i istoričar Knut Flovik Thoresen uskoro u Srbiji, gde će nastaviti snimanje u Nišu i Beogradu

“Proteklih dana proveli smo u Laponiji – Karašjoku, gde smo nastavili snimanje filma Logor Smrti u Karašjoku”, prenosi režiser Kjetil Palmquist za sajt Srpska istorija.

“Koristili smo najsavremeniju tehniku kako bismo gledaocima predstavili stradanje Srpskih logoraša u Karašjoku. Ekstremni uslovi i temperatura od – 19 u oktobru koja u kasnijim periodu dostigne čitavih – 50 stepeni bila je jedan od neprijatelja Srpskim logorašima. Takođe u promo video možete videti logor u kome su Srpski logoraši bili smešteni. Veliki broj njih oko 70 % je izgubilo živote. Uradili smo i nekoliko intervjua sa svedocima. Snimanje smo nastavili pričom o mami Karašjok, ženi koja se istakla u pomoći Srpskim logorašima”, objašnjava režiser Kjetil Palmquist.

Foto: Režiser Kjetil Palmquist

Branko Dimeski, producent filma, potvrdio  je skori dolazak filmske ekipe koju predvodi režiser Kjetil Palmquist u Srbiju gde nastavljamo sa snimanjem filma. Pored intervjua sa porodicama logoraša planirani su i intervijui sa srpskim istoričarima i snimiti lokacije odakle su Srpski logoraši poslati u smrt u Norvešku.

Foto: Lokalni istoričar Hjelmar Stroming i producent Branko Dimeski

“Istoričar Knut Flovik Thoresen radi na istorijskom delu koji argumentovano prati radnju filma, a koristi se najsavremenija tehnika kojom rukovodi režiser Kjetil Palmquist. Hvala na istrajnosti producentu Branku Dimeskom čija je ovo ideja o snimanju ovog vrlo značajnog filma za nas Srbe, koja je pokrenuta na portalu Srpska istorija, Branko je saradnik i kolumnista na našem sajtu”, naglašava Đorđe Bojanić.

Ambasada Republike Srbije u Oslu i Crkvena opština Sveti Vasilije Ostroški iz Osla, Savez Srpskih Udruženja su podržale ovaj film.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com