Aleksinac

Podvig humanih Aleksinčanki – počela obnova Dečijeg odeljenja

Članice humanitarne neformalne organizacije “Suncokreti” iz Aleksinca uspele su da u proteklih nekoliko nedelja prikupe sav materijal neopohodan za obnovu Dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Aleksincu i radovi su danas počeli.

Jelena Ivković, predstavnica “Suncokreta” kazala je da se su se njihovom pozivu odazvali brojni donatori, kako pojedinci, tako i preduzeća, a odazvali su se i majstori koji će volonterski odraditi čitav posao.

Foto: Jelena Ivković

“Prikupljene donacije, kako materijala, novca i aparata premašile su 450.000 dinara. Od dobijenih para kupili smo tri inverter klime i kupićemo, sa popustom, ulazna vrata“, rekla je Ivković.

Ona je istakla da su se pozivu “Suncokreta” odazvala sva stovarišta i farbare u Aleksincu, tako da je materijal koji su dobili dovoljan je za kompletno sređivanje odeljenja.

“Narednih dana će dve velike bolničke sobe biće pregrađene, tako da će se dobiti tri bolničke sobe i trpezarija, koja je i te kako potrebna Dečijem odeljenju”, istakla je Ivković.

Prema njenim rečima, zahvaljujući humanim ljudima dobijena su dva nova inhalatora, pet toplomera, aparat za merenje pritiska, 50 peškira, ormar, deo sanitarije…

“ Biće oslikani zidovi i prefarbani dečiji kreveti. Od Žandarmerije očekujemo novčanu pomoć kako bi promenili bojler i postavili ventilaciju na bar dva mesta i tako rešili problem vlage u bolničkim sobama”, rekla je Ivković.

Prema njenim rečima, Ona je podsetila da su obnovu inicirali glavna sestra Dečijeg odeljenja i roditelji dece koja su se lečila u tom odeljenju.

„Dosta dugo taj proctor nije sređivan i naši sugrađani koji su tamo bili sa svojom decom govore da su uslovi katastrofalni i da je hitno potrebno sređivanje“, kazala je Ivković.

Ona je dodala da će radove izvoditi desetak majstora iz Aleksinca, a pridružiće im se i Vaska Vasić Koleriko iz Niša, građevinac i vlasnica građevinske firme.

„Vaska nam je ponudila svoju pomoć, obišla je odeljenje i dala nam neke korisne savete. Ona nas je motivisala da pozovemo naše Aleksinčanke da i one priskoče u pomoć oko obnove Dečijeg odeljenja“, rekla je Ivković.

Dodala je da će, dok radovi budu trajali deca kojoj joj potrebno bolničko lečenje biće zbrinjavana na Dečijoj klinici u Nišu.

Opšta bolnice u Aleksincu, dečije odeljenje; Foto: Jelena Ivković

“Prema našim procenama će trajati desetak dana, u zavisnosti od toga koliko će majstora i molera moći da se uključi u akciju. Želimo da bude urađeno kako treba i da deca dobiju najbolje moguće uslove za lečenje“, izjavila je Ivković.

Prema njenim rečima, akciju je podržalo i odoborilo rukovodstvo bolnice i obezbedilo obroke za majstore koji će biti uključeni u obnovu odeljenja.

Foto: Jelena Ivković

Ivković je podsetila da „Suncokreti“ postoje tri godine i do sada su organizovali humanitarne akcije i bazare za pomoć za lečenje teško obolelih žitelja Aleksinca, a sada su prvi put organizovale akciju obnove jednog prostora.

U prikupljanje pomoći za onbnovu Dečijeg prostora, dodala je Ivković, uključene su i članice udruženja „Vera, ljubav, nada“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Slava Bogu, da isti blagoslovi sve dobrotvore koji u ovome ucestvuju a ponajvise anđele koji se tamo leče i njihove lekare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com