Društvo

Poduhvat niške „Erozije“ – popravili most za manje od nedelju dana

Radnici vodoprivrednog preduzeća „Erozija“ iz Niša napravili su ovih dana pravi podvig pošto su uspeli da za manje od nedelju dana saniraju veliko oštećenje mosta na putu izmedju Jelašnice i Čukljenika.

Direktor „Erozije“ Slobodan Marković rekao je da su radnici radili „udarnički“ proteklih dana jer je oštećenje mosta bilo mnogo veće nego što je to u prvi mah izgledalo.

„Podloga mosta bila je urušena ispod čitave površine kolovoza, a ne samo pored ivice gde se asfalt odlomio. Ispod asfalta je bila zaista velika rupa i pretila je opasnost da se kolovoz uruši kada preko njega prelaze vozila ili autobusi. Mi smo postavili novu podlogu i podigli zid od gabiona sa oko 100 kubika kamena“, istakao Marković.

On je rekao da će radnici „Erozije“ još nekoliko dana biti na gradilištu kako bi u tom delu očistili korito Jelašničke reke i obezbedili most od naleta bujičnih voda.

Foto: B. Lj.

Meštani Jelašnice, Čuljenika, Gornje i Donje Studene proteklih meseci su u više navrata apelovali da se most što pre popravi i upozoravali da soabraćaj njime nije bezbedan.

Štab za vanredne situacije grada Niša doneo je odluku da se most hitno popravi i odobrio da taj posao obavi „Erozija“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com