Obrazovanje

Podrška školama i socijalno ugroženim građanima

* Za OŠ „Stevan Sinđelić“ u Kamenici je izdvojeno 126.000 dinara za keramičke radove i rekonstrukciju školskih toaleta, dok je potrebna sanitarna oprema obezbeđena iz donacija

* Kada je u pitanju istureno odeljenje OŠ „Karađorđe“ u Donjem Matejevcu, odobreno je 225.000 dinara za sanaciju oštećenog krova na školskoj zgradi

Članovi Veća Gradske opštine Pantelej odobrili su izdvajanja iz opštinskog budžeta namenjena unapređenju uslova za rad i nesmetano odvijanje nastave u dvema osnovnim školama na seoskom području.

Dve škole sa teritorije opštine aplicirale su sa svojim projektima na nedavno raspisanom opštinskom konkursu za podršku ove vrste. U pitanju su Osnovna škola „Stevan Sinđelić“ u Kamenici, kao i istureno odeljenje Osnovne škole „Karađorđe“ u Donjem Matejevcu. Za OŠ „Stevan Sinđelić“ u Kamenici je izdvojeno 126 hiljada dinara za keramičke radove i rekonstrukciju školskih toaleta, dok je potrebna sanitarna oprema obezbeđena iz donacija.

Kada je u pitanju istureno odeljenje OŠ „Karađorđe“ u Donjem Matejevcu, odobreno je 225 hiljada dinara za sanaciju oštećenog krova na školskoj zgradi, koja će se izvesti odmah po završetku školske godine.

Veće je takođe odobrilo isplatu novčane pomoći za 67 socijalno ugroženih građana Panteleja na osnovu podnetih zahteva, propisane dokumentacije i potvrde Centra za socijalni rad o socijalnom statusu korisnika ovih davanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com