Društvo

Podrška Gradske opštine Medijana penzionerima

Gradska organizacija penzionera seniora Niš, osvojila je dve zlatne medalje u muškoj i ženskoj i jednu srebrnu u ženskoj konkurenciji u disciplini ribolov, kao i srebrnu medalju u disciplini nošenja štafetne palice na prvoj Regionalnoj olimpijadi sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba održanoj u Nišu.

Na osnovu sveukupnog postignuća i ostvarenih rezultata GO penzionera seniora Niš, čije se sedište nalazi na teritoriji GO Medijana, osvojila je II mesto.

Gradska opština Medijana, podržala je održavanje olimpijade i uvek daje snažnu podršku svim inicijativama koje promovišu zdravlje, kulturu i aktivnosti pripadnika trećeg doba, kako bi se stvorio ambijent za ravnopravno i aktivno učešće u životu zajednice, promovisalo i podstaklo stvaralaštvo osoba trećeg doba i na taj način promenila slika o starima i smanjila diskriminacija na osnovu godina, saopšteno je iz ove Opštine.

U cilju ukazivanja na probleme, sa kojima se starije osobe u našem društvu svakodnevno susreću, ovakava okupljanja predstavljaju novi odnos prema starosti i starenju, a time i promenu same uloge svih Organizacija i Udruženja penzionera i starih lica i velika su šansa čoveka trećeg doba da, shodno godinama, životnom iskustvu i potrebama, aktivno i stvaralački učestvuje u procesu društvenog kretanja i razvoja.

Foto: GO Medijana

Učesnici Olimpijade bile su gradske i opštinske organizacije i udruženja penzionera Srbije sa preko 60 ekipa i 300 učesnika iz Borskog, Zaječarskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pomoravskog, Šumadijskog, Moravičkog, Zlatiborskog, Južnobačkog i Kosovskog okruga.

Penzioneri su mogli da učestvuju u šest programa: u oblasti sporta, kulture, zdravstvene edukacije, ekologije, međugeneracijske saradnje i u pratećem programu.
Organizovana su takmičenja u košarci, izvođenju penala, pikadu, šahu, štafeti, ribolovu.
Ovom prilikom, bio je organizovan bogat kulturni-umetnički program: likovna kolonija, dečije likovne radionice, muzički program, predstavljeni su i proizvođači domaće radinosti, kao i raznovrsnih usluga i proizvoda namenjenih penzionerima i svim licima trećeg doba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Pravi penzioneri Niša su lojalni građanima i podržavaju UKIDANJE GRADSKIH OPŠTINA !

    1. U pravu ste. Ali, kako doakati /izvinjenje zbog izraza/ SISTEMU iliti REŽIMU, te uspeti u stalnom ukazivanju na pogubnost broja uposlenika u gradskim i opštinskim službama. Evo jednog primera – na Zapadu, na HILJADU žitelja ide JEDAN IZVRŠILAC. Koliko Niš broji stanovnika?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com