Društvo

Podrška Gradske opštine Medijana mladim talentovanim matematičarima

Predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana, Miloš Nešić i član opštinskog Veća resorno zadužen za sport i obrazovanje, Milan Milenković, ugostili su Milicu Milošević i Nikolu Đorđevića, dvoje od 285 učenika iz cele Srbije, koji su na osnovu svojih dosadašnjih uspeha u školi i na takmičenjima pozvani da učestvuju na Letnjoj školi – u Istraživačkoj stanici Petnica 2024.

Milica je učenica osmog razreda osnovnog obrazovanja učenika sa posebnim sposobnostima za matematiku Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu, a Nikola je učenik osmog razreda OŠ “Učitelj Tasa“ u Nišu i dvoje su od četvoro učenika iz Niša, koji će imati prilike da učestvuju u Letnjoj naučnoj školi.

Oboje su među najuspešnijim đacima u generaciji, sa zapaženim rezultatima na mnogim državnim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti matematike.

„Gradska opština Medijana, podržala je odlazak dvoje talentovanih učenika u Istraživačku stanicu Petnica i učiniće sve što je u njenoj nadležnosti, a ono što nije, pokušaće da iznađe put, kako bi obrazovanje, uslove i kvalitet, podigla na viši nivo“ izjavio je predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana Miloš Nešić.

Nešić je naglasio da je ovo odlična prilika da Milica i Nikola budu u okruženju talentovane dece i nastavnika, posvećenih takvoj deci, što predstavlja veliki dodatak školskom obrazovanju i usavršavanju.

„Gradska opština Medijana podržava ovakve i slične aktivnosti, kako bi motivisala mlade talentovane ljude, da ostanu u svojoj zemlji“, dodao je Nešić.

Ovom prilikom on je podsetio na „Fond „Sveta Petka“, koji je Odlukom opštinskog Veća osnovan, decembra 2005. godine, između ostalog i sa „idejom podsticaja i stimulisanja rada i razvoja mladih u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta.“

„Nadarena deca najvažniji su resurs našeg grada i naše zemlje i trebalo bi podržati ih i u njih ulagati“, istakao je većnik Milenković i dodao „na ovaj način želimo da ukažemo na to da se kvalitet, upornost i rad isplate“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com