Društvo

Podrška grada ženskom preduzetništvu kroz jednogodišnji projekat

Veće grada Niša usvojilo je rešenje o pristupanju Grada Niša realizaciji projekta „Paket podrške lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo“.

Grad Niš će 12 meseci učestvovati u realizaciji projekta, a realizovaće ga sa Stalnom konferencijom gradova i opština, odnosno Savezom gradova i opština Srbije (SKGO). Projekat ,,Paket podrške lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo“ ima za cilj da podrži Grad Niš u razvoju dokumenata lokalne politike i sprovođenje mera koji podržavaju ekonomsko osnaživanje žena i žensko preduzetništvo kako bi uticali na smanjenje siromaštva i podržali inkluzivnu tržišnu ekonomiju.

Pomenuti projekat odobren je na osnovu sprovedenog Javnog poziva u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“ koji finansira Vlada Švedske i realizuje Stalna konferencija gradova i opština-Savez gradova i opština Srbije (SКGO) uz stratešku podršku Švedske asocijacije lokalnih vlasti i regiona (SALAR). U rešenju Gradskog veća, objavljenom u Službenom listu grada Niša, navedeno je da za realizaciju pomenutog projekta Grad Niš neće imati finansijskih obaveza. Vrednost projekta nije navedena u rešenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com