Sport

Podmlađeni tim iz Niša sjajno odigrao na Svesrpskom kupu i osvojio treće mesto

Rukometašice Naise sjajno su se predstavile na 1. Svesrpskom kupu, koji je u organizaciji Rukometnih saveza Srbije i Republike Srpske održan u Jagodini.

Naisa je na ovom turniru osvojila treće mesto nakon što je savladala ekipu ŽRK Mira iz Prijedora rezultatom 37-14 (16-7). I koliko je ova pobeda bila očekivana, toliko je jak opor na otvaranju turnira protiv ekipe Jagodine prijatno iznenadio ljubitelje rukometa iz Niša. Naisa jeste poražena protiv aktuelnih šampionki sa 27-23, ali su Nišlijke skoro tokom celog susreta bile apsolutno ravnopravan rival. Očekivala je ekipa Jagodine da će lako izaći na kraj sa podmlađenim niškim timom, ali ekipa trenera Živojina Maksića pokazala je da ima veliko srce i veliki potencijal. Igralo se gol za gol i iskusnija ekipa Jagodine uspela je da tek u samom finišu slomi otpor Naise.

Jagodina je kasnije osvojila turnir nakon što je u finalu, na produžetke pobedila ekipu Borca iz Banjaluke sa 33-30 (28-28, 16-12), a Naisa stigla do trećeg mesta, ali i do velikog samopouzdanja nakon odličnih izdanja na ovom turniru.

Nakon što je većina prvotimki, na kraju prethodne sezone napustila niški tim, šansu su dobile devojke koje su imale skromnu minutažu i već u prvoj zvaničnoj utakmici pokazale da na njih itekako može da se računa.

Mlada reprezentativka Sanja Stamenković pokazala je da izrasta u sjajnu rukometašicu i da je njeno vreme došlo. I protiv Jagodine i protiv ekipe iz Prijedora postigla je po 7 golova, a uspešno je pratila i nova kapitenka Naise Olivera Nikolić koja je na ova dva susreta postigla 13 golova.

 

Ovo je naša prva utakmica. Dale smo sve od sebe i pokazale da imamo kvalitet , rekla je Olivera Nikolić nakon meča sa Jagodinom.

Zadovoljan nastupom je bio i trener Naise Živojin Maksić.

Do 50.minuta smo igrali egal sa Jagodinom. Moramo da korigujemo neke stvari. Očekujem da iz utakmice u utakmicu dižemo formu , kazao je Maksić.

Ono što posebno imponuje je da se tim iz Niša brzo podigao nakon odlazaka Marije Filipović, Milene Petković, Katarine Radović, Tijane Simatović, Sare Stankovski, Ivane Gakidove, Simone Stojanovske, Srne Sukur, Dunje Tasić i još nekih rukometašica. Naisa je morala da se osloni na sopstveni kadar, tako da gro tima čine igračice iz Naisine škole rukometa.

Izuzetno zadovoljan kvalitetnim nastupom na turniru u Jagodini bio je i predsednik kluba Miloš Stojanović, koji je najavio i određena pojačanja na deficitarnim pozicijama.

Nakon ohrabrujućih nastupa u Jagodini, očekivanja su da Naisa u narednoj sezoni potvrdi status stabilnog superligaša, ali i da od igračica iz Niša bude napravljena okosnica neke nove, šampionske Naise! Katarina Ivanović i Sanja Stamenković imaju tek po 20 godina, a šta tek reći za 16-ogodišnjakinje koje već dobijaju šansu –  Anastasiju Nedeljković, Mašu Rajković, Branku Stojanović….Zalog za budućnost!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com