Hronika

Podignuta optužnica protiv Malčanskog berberina

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo dvanaestogodišnju devojčicu.

Portparol tog tužilaštva Borislav Radonjić rekao je za Tanjug da je optižnica protiv Jovanovića podneta sudu na potvrđivanje 30. marta, zajedno sa predlogom za produženje pritvora.
Radonjić međutim, zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije mogao da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti.
Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta.
Za ova krivična dela zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Policijska potraga za Ninoslavom Jovanovićem trajala je 17 dana. On je 20. decembra presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Devojčica je pronađena nakon 10 dana u selu Jasenovik, a Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u svom rodnom selu Malča.

Inače, Jovanović je u martu prošle godine, posle pet meseci, pušten iz zatvora na koji je bio osuđen zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. On je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.
Ninoslav Jovanović pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Jovanović je na prethodnim suđenjima priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje. Psihijatri koji su nakon ranijih otmica i silovanja učestvovali u veštačenjima ocenili su da su emocije i nagoni Jovanovića bolesni, ali je svestan šta čini i da su njegove intelektualne operacije sasvim u redu. Na prethodnom suđenju, veštaci su ga opisali kao osobu koja “nije duševno obolela, ali ima psihopatsku strukturu ličnosti” i nesumnjivo su zaključili da postoji mogućnost da ponovi krivično delo, navodili su mediji. 

Izvor: Tanjug

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com