Hronika

Podignuta optužnica protiv majke dečaka koji je umro od opekotina

Protiv T.S. iz Niša, rođene 1990. godine, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je Osnovnom sudu u Nišu optužni predlog dana godine zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 st. 3 u vezi st. 1 КZ.

 

“Tužilaštvo je predložilo da se okrivljena oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina”, saopšilo je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Podsetimo, dečak G. S. (2) je 28.januara ove godine oko 16 časova otišao u kupatilo dok je majka hranila bebu, a baba D. T. (53) oblačila njegovu stariju sestru, nakon čega je skinuo odeću i odvrnuo vrelu vodu koja mu je opekla kožu.

Majci se nije učinilo da je opekotina od vrele vode opasna, pa je kasnije u apoteci kupila mast za opekotine i stavila mu gazu. Lečila ga je u kućnim uslovima. Iste noći, oko četiri časa iza ponoći, pozvala je Hitnu pomoć kada je primetila da dete ne diše, ali su lekari mogli da konstatuju samo smrt mališana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com