Hronika

Podignuta optužnica protiv Gorana Džonića i njegov sina za ubistvo porodice Đokić

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Gorana Džonića iz Moravca zbog sumnje da je 27.septembra prošle godine počinio teško ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), njegova supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26) iz Aleksinca, dok je njegov sin Stefan Džonić optužen za pomaganje u izvršenju zločina.

„Optužnica je za sada nepravosnažna. Ona je podneta sudu, predstoji formalno ispitivanje optužnice, onda meritorno ispitivanje koje vodi potvrđivanju. Nakon toga sledi suđenje“, izjavio je portparol VJT Borislav Radonjić.
Prema Radonjićević rečima, sa podizanjem optužnice upućen je i predlog Višem sudu o produženju pritvora obojici osumnjičenih. Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (26) iz Aleksinca ubijeni su 27. septembra nakon što su iz Moravca, iz kuće Goranove majke, krenuli za Aleksinac.
Njihova ugljenisana tela pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca, a spaljeni automobil “folkasvagen pasat” nedaleko od 12 kilometara udaljene Tešice. Zbog sumnje da su počinili teško ubistvo krajem oktobra prvo je uhapšen Đokićev brat od tetke, penzionisani vatrogasac Goran Džonić, a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan, kao i braća Kostadin i Aleksandar Milošević, poznatiji kao braća Jojke.
Nakon petomesečne istrage Miloševićima, koje je Džonić označio kao planere, a jednog od njih i kao izvršioca zločina, 1.marta je ukinut pritvor pa su pušteni da se brane sa slobode jer nisu nađeni nikakvi dokazi koji ih povezuju sa ubistvom.
Iz pritvora je 3.marta pušten i Džonićev sin Milan, vatrogasac, jer nema dokaza da je umešan.
Oba Džonićeva sina, i Milan i Stefan, imaju jake alibije da su u noći ubistva bili na svojim radnim mestima, pa se očekivalo da i Stefan, koji je po zanimanju profesionalni vojnik, bude pušten da se brani sa slobode. Ali, o tome će očigledno odlučivati Viši sud u Nišu, najpre kroz proveru osnovanosti osnovanosti optužnice.
Džonić je od hapšenja 20. oktobra negirao da je ubio Đokiće, ali je na nekoliko saslušanja priznao da ih je pratio i da je bio svedok njihovog ubistva, a za šta je optužio braću Milošević iz istog sela.
On je sve vreme negirao ubistvo, pravdajući se da je to učinio zato što je ucenjen da mu je prećeno likvidacijom sinova. Ipak, istraga je utvrdila da braća Milošević, poznatiji u selu pod nadimkom Jojke nemaju nikakve veze sa zločinom. Ukoliko se dokaže krivica Gorana Džonića preti mu 40 godina zatvora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com