Kultura

Podelom nagrada zatvoren PRVI Festival diplomskog filma

Svečanom dodelom nagrada, Festival diplomskog filma, koji Studentski kulturni centar Niš organizuje prvi put, sinoć je i zvanično zatvoren.

U protekle tri večeri, od 18. do 20. avgusta, u dvorištu Univerziteta u Nišu, prikazivala su se filmska ostvarenja mladih srpskih rediteljki i reditelja, o čijem talentu i filmovima će, sigurno svet tek govoriti. U takmičarskoj selekciji 6 filmova, 3 filma su nagrađena – Zlatnom, Srebrnom i Bronzanom desetkom.

“Srećni smo što je niška publika još jednom dokazala da voli domaću kinematografiju, ali i da želi da podrži mlade ljude pred kojima je sjajna budućnost”, kažu u SKC-u koji je organizator festivala.

Foto: SKC Niš

ODLUKA O DODELI NAGRADA SA OBRAZLOŽENjEM STRUČNOG ŽIRIJA 1. FESTIVALA DIPLOMSKOG FILMA
U ORGANIZACIJI STUDENTSKOG KULTURNOG CENTRA NIŠ

Nagradu Bronzana desetka dobio je film “Odluka” autorke Branke Bešević Gajić za izuzetan doprinos osvetljavanju važne društvene teme i izvanredan produkcioni napor.

Srebrna desetka dodeljuje se filmu “Pas i vetar” autorke Jovane Marković koja je ovim filmom pokazala izuzetnu rediteljsku veštinu, naročito u radu sa glumcima i upotrebu drugih retko korišćenih rediteljski mogućnosti. Uz nadu da će na sledećem profesionalnom projektu u kompleksnijem scenariju biti u mogućnosti da nam u potpunosti otkrije svoj talenat.

Zlatna desetka se dodeljuje filmu “Blizanci satkani od sna” autorskog dvojca Lee Vahrušev i Seada Šabotića, kao kompleksnom i kompletnom autorskom filmu koji duboko analizira psihologiju i karaktereljudi koji su doživeli gubitak slobode.Film je uzbudljiv, lep i pošten.

Sve odluke žiri je doneo jednoglasno, stoji u saopštenju žirija prvog Festivala diplomskog filma u Nišu

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com