Društvo

Podeljeni vaučeri za kupovinu bicikala (FOTO)

U Gradskoj kući tridesetoro Nišlija preuzelo je vaučere za sufinansiranje bicikala. Ostali, vaučere će moći da preuzmu u Gradskoj upravi za imovinu i održivi razvoj u ulici Nikole Pašića, kancelarija 130. Vaučere je dobilo ukupno 533 građana.

“Da bismo vozili bicikl potrebne su nam biciklističke staze koje gradimo i obeležavamo. Na taj način smanjujemo broj četvorotočkaša na našim ulicama i štitimo životnu sredinu”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je građanima podelila vaučere.

Izgradili smo do sada oko 12 kilometara biciklističkih staza. Nastavljamo dalje. Čestitala sam dobitnicima i poželela im da se srećemo na stazama što češće, rekla je Sotirovski i najavila raspisivanje još jednog javnog poziva do kraja godine.

Pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković apelovala je na sugrađane da ne parkiraju svoje automobile na biciklističkim stazama. Istovremeno, Grad Niš intenzivno radi na obezbeđivanju novih parking mesta.

Predsednik Udruženja biciklista „Karavan tim“ Vladan Antić izrazio je zadovoljstvo zbog izgradnje biciklističke infrastrukture i ocenio „da smo na dobrom putu da Niš postane biciklistički grad“.

Grad Niš izdvojio je ukupno pet miliona dinara za dodelu vaučera u cilju promocije zdravih stilova života, smanjenja zagađenosti vazduha i zamene automobila biciklom kao prevoznim sredstvom.

Grad Niš sufinansira kupovinu bicikla sa 5.000,00 dinara, a dobavljač bicikala poklanja još 1.500,00 dinara što znači da ukupna vrednost subvencije iznosi 6.500,00 dinara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com