DruštvoEkonomija

Podeljeni ugovori za energetsku sanaciju– razlika u ceni na teret Grada Niša

Ugovore za energetsku sanaciju na prvom konkursu dobilo je 178 domaćinstava koja će zameniti stolariju, srediti fasadu ili kupiti solarne panele. Ugovore je u Oficirskom domu sugrađanima podelila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Program energetske sanacije realizovan je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Grad Niš izdvojio je 10 miliona, a Ministarstvo rudarstva i energetike devet miliona dinara.

Kako je materijal u međuvremenu poskupeo, Grad Niš je izdvojio još dodatnih 10 miliona dinara kojim će nadoknaditi sugrađanima razliku u ceni, rekla je Dragana Sotirovski.

U 2022. godini, kako je navela, građani će moći da računaju na još 40 miliona dinara za energetsku sanaciju, Grad Niš je izdvojio 20 miliona i još toliko smo dobili od Ministarstva rudarstva i energetike.

Ove godine, pored zamene stolarije, uređenja fasada i kupovine solarnih panela, subvencije se mogu dobiti za zamenu ložišta i kupovinu toplotnih pumpi.

Gradonačelnica Niša pozvala je sve koji nisu učestvovali na prvom konkursu da to učine u 2022. godini.

Ona je podsetila da na konkurs mogu da se jave i stambene zajednice za sanaciju fasada i pozvala ih da se dogovore i učestvuju.

Sa ovom akcijom ne odustajemo, tu smo da uradimo zajedno mnogo dobrih stvari za naše sugrađane i grad, poručila je gradonačelnica Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com