Društvo

Podeljeni svi vaučeri za bebe, nova raspodela posle Nove godine

Krajem novembra podeljeni su svi vaučeri koje grad Niš dodeljuje roditeljima novorodjenih beba, a nova raspodela trebalo bi da krene početkom naredne godine, izjavila je za Niške Vesti sekretar Sekretarijata za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović.

Ona je istakla da je Sekretarijat juče pokrenuo proceduru javne nabavke za obezbeđivanje vaučera u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

„Vaučeri koje smo do sada delili bili su vredni nešto više od 17.000 dinara, a koliko će biti vrednost novih znaćemo tek pošto bude zavšena javna nabavka. Očekujemo ponude firmi i od tih ponuda zavisiće i vrednost. Na prethodnoj javnoj nabavci najbolju ponudu dala je firma Pertini toys tako da su roditelji opremu za novorodjenčad mogli da kupe u toj radnji“, izjavila je Popović.

Prema njenim rečima, roditelji beba koje su rodjene tokom decembra, odnosno ovih dana kada grad nema vaučere na raspolaganju, dobiće ih po okončanju javne nabavke.

„Verujem da ćemo naredne godine imati kontinuitet u raspodeli vaučera jer planiramo novu javnu nabavku za vaučere odmah po usvajanju budžeta. Ove godine smo morali da sačekamo rebalans budžeta i obezbedjivanje dodatnih sredstava da bi raspisali novu javnu nabavku“, kazala je Popović.

Ona je podsetila da podela vaučera nije zakonska obaveza grada već želja grada da pomogne roditeljima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com