DruštvoEkonomija

Podela auto-sedišta za decu sledeće nedelje

Ukupno 477 sedišta za decu, kategorije od 9kg do 36kg, za koje je izdvojeno 2 miliona dinara iz programa Saveta za bezbednost saobraćaja, biće podeljeno 24. i 25. aprila, rekao je na sednici Gradskog veća Igor Vojinović, gradski većnik.

“Svi roditelji koji su dobili sedišta, moći će da vide ovaj spisak na sajtu Grada, a dobiće u toku sutrašnjeg dana i u toku petka SMS poruke kada će ta sedišta biti dodeljena, s obzirom na to da će biti dodeljena u različitim terminima”, poručio je Vojinović.

On je dodao da će svi roditelji, pre preuzimanja sedišta, biti u obavezi da prisustvuju prezentaciji koju će za njih prirediti ljudi iz Agencije za bezbednost saobraćaja, gde će biti upoznati sa značajem i načinom korišćenja sedišta za decu u vozilima.

Kako je Igor Vojinović naveo, podneto je ukupno 663 zahteva, od kojih je 20 bilo nepotpunih ili nisu ispunjavali tražene kriterijume.

“Prioritet su bili samohrani roditelji, kojih je bilo šestoro, nadalje su rangirani ostali roditelji u skladu sa vremenom prijavljivanja. Imamo i jedan zahtev za trojke i dva zahteva za blizance”, istakao je Vojinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com