DruštvoTurizam

Pod sloganom “Doživi Niš” počeli Dani turizma u Nišu

Međunarodni sajam turizma, otvoren je danas u Delta Planetu, i okupio je brojne turističke organizacije i agencije, hotelijere, ugostitelje i predstavnike udruženja za aktivni odmor iz cele Srbije, ali i iz regiona. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je u obraćanju prisutnima istakla da Grad planira da u 2023. godini odvoji mnogo više para za turizam i najavila da će do kraja godine biti otvoreno i Arheološko nalazište Medijana koje je jako važno za razvoj turizma u Nišu.

Niš bez turizma ne može da bude pravi grad i ne postoji ideja koja je prošla kroz Gradsku kuću, a da ako je dobra, nije prihvaćena, istakla je prva žena Grada Niša. Upravo zbog želje da poboljšamo turističku ponudu, a da Niškoj Banji vrate stari sjaj, odlučili su prema rečima gradonačelnice, da započnu veliku invensticiju, izgradnju akva parka, koji se gradi od sopstvenih sredstava, a iz gradske kase je izdvojeno 1,7 milijardi dinara. Podsetila je i da uvelikio traje rekonstrukcija zgrade terminala na niškom Aerodromu, što je jako važno za razvoj turizma u ovom kraju.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Turizmolozi kažu da sve što je na 100 kilometara od aerodroma može da živi. Mi ovde imamo i Lukiovsku, Kuršumlijsku, Prolom Banju, Sokobanju, Ribarsku Banju, Staru planinu i mnoge druge centre koji mogu turiste da privuču u zajedničku turističku regiju. Zato, intenzivno radimo na pravljenju Regije južne i istočne Srbije koja će turistima dati jedinstvenu ponudu i zajednički promovisati svoje turističke potencijale.”, kazala je Sotirovski.

Ona je istakla da Grad ima viziju kako da razvije turizam, ali to ne može preko noći. Dodala je da Niš ima sreću da ima Prirodno matematički fakultet i oblast turizmologiju. Niš ima i mnogo turizmologa koji su završili fakultet, a nisu zaposleni, ali imaju nadu da će ostati ovde i doprineti razvoju Grada i ovog dela Srbije.

“Cilj nam je da predstavimo turističke potencijale našeg grada i Niške Banje, ali i okoline Niša i predstavimo programe iz oblasti aktivnog odmora. Zahvaljujući interesantnim izletima koji će biti organizovani u južnoj i istočnoj Srbiji i aktivnom odmoru mi ćemo produžiti boravak naših turista za dan više”, rekla je direktorka Turističke organizacije Niša Dragana Božić i najavila osnivanje pravnog lica turističke regije južne i istočne Srbije koji će objediniti ponudu ovog regiona i zainteresovati turiste čak i sa najudaljenijih destinacija.

Na Danima turizma prisutno je više od 60 izlagača iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije i Republike Srpske.. Već sledeće godine Sajam turizma u Nišu će prema najavama, biti veći i organizovaće se u Hali Čair.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com