Društvo

Počupani kablovi na većini Solarnih stanica u Nišu

Od 15 solarnih stanica koje je Gradska opština Medijana protekli meseci postavila na različitim lokacijama u Nišu svega polovina je u funkciji, dok su vandali oštetili ostale počupavši im kablove za punjenje mobilnih telefona i tableta.

Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić rekao je da su solarne stanice stalno na meti nepoznatih počinioca i apelovao na gradjane da ih više ne uništavaju.

“Solarno drveće ima video kamere, ali one nisu dovoljne rezolucije da bi videli lica počinioca. Na snimcima kamera se vidi jedino da solarne stanice po mraku oštećuju mladići sa kapuljačama”, kazao je Kocić.

On je kazao da će opština Medijana teško rešiti taj problem i da je trenutno jedinu mogućnost za identifikovanje počinioca predstavljaju kamere koje imaju ugostiteljskih objekti u neposrednoj blizini solarnog drveća.

Kocić je rekao da je opština Medijana nabavila ukupno 17 solarnih stanica i uskoro će postaviti preostale dve stanice.

Prve solarne stanice opština Medijana postavila je sredinom novembra prošle godine, a prvi put su oštećene samo par dana po postavljanju.

Opština Medijana redovno obezbedjuje popravku solarnog drveća, a prilikom poslednje popravke solarnih stanica procenjena šteta bila je oko 50.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com