Društvo

Počinju Vaskršnje radosti na Panteleju

Tradicionalno, u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, Gradska opština Pantelej organizuje višednevnu manifestaciju „Vaskršnje radosti na Panteleju“, u praznično uređenom i dekorisanom ambijentu unutar parkovskog prostora Crkve Svetog Pantelejmona.

Manifestacija sa višednevnim interaktivnim programom koji je namenjen deci sa Panteleja i čitavog grada traje od 08.aprila, „Lazareve subote“, popularne „Vrbice“ do 16. aprila, prvog dana Vaskrsa.

Program počinje u crkvi Svetog Pantelejmona prazničnom liturgijom sa početkom od 8 časova, a odmah nakon toga, od 9:30h  počinje prigodan kulturno-umetnički programa u izvođenju КUD „Anđeli“, pozdravna pesma „Lazarica“, recitacije i folklor. Na kraju nastupa, predsednica i članovi rukovodtsva darovaće deci venčiće i zvončiće.

U porti crkve ponovo će biti postavljeno „Uskršnje selo“ sa svim rekvizitima za animaciju dece – kreativne radionice i slobodne aktivnosti sa animatorima iz Udruženja „Mladi kreativci-Rastemo“ , Udruženja za negovanje tradicije „Višnja“ i Udruženja za zaštitu i odgoj životinja „ZOO Planet“.

Kompletna postavka Uskršnjeg sela će trajati i tokom čitave sedmice u susret Vaskrsu, prema interesovanju dece, saopštila je ova opština.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com