Društvo

Počinju “Sremčevi dani” povodom 141. godišnjice Gimnazije “Stevan Sremac”

Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” tokom ove sedmice, od 18. do 22. novembra, obeležava 141. godišnjicu postojanja i rada, a proslava nosi simboličan naziv “Sremčevi dani”. Ponedeljak je veoma zanimljiv dan jer će tada učenici i profesori zameniti uloge, a vrata škole biće otvorena za sve buduće potencijalne đake. Realizator programa su parlementarci, učenici škole, članovi Učeničkog parlamenta.

“Njihova je ideja da toga dana profesori budu u školskoj klupi a učenici za katedrom. Ovo nije novina i često se dešava da su đaci kreatori časa uz mentorstvo svojih nastavnika, međutim, ovaj ponedeljak je drugačiji jer će u većini učionica biti tako”, kažu u Gimnaziji “Stevan Sremac”.

U isto vreme realizujemo i  “Otvorena vrata” za buduće male maturante.

“Svi osnovci koji budu sutra posetili našu školu sa svojim nastavnicima ili roditeljima dobiće neophodne informacije o pohađanju Gimnazije, a moći će i da obiđu školu i prisustvuju nastavi”, dodaju u školi.

Tokom “Sremčevih dana” povodom godišnjice, biće prikazana i predstava na nemačkom jeziku, održaće se tradicionalno takmičenje u besedništvu  i predstava na srpskom jeziku koja je sastavni deo  Svečane akademije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com