DruštvoZdravlje

Počinju sistematski pregledi budućih prvaka

Povodom obavljanja sistematskih pregleda dece za upis u prvi razred osnovne škole, iz Doma zdravlja obaveštavaju buduće prvake i njihove roditelje da će pregledi početi od ponedeljka, 4.marta.

Svaka škola će imati svoj dan i satnicu za specijalističke preglede, a potrebnu dokumentaciju poput obrasca za upis u prvi razred roditelji mogu preuzeti i preko sajta Doma zdravlja Niš.

Svaka grupa može da ima 8 budućih prvaka, a na uputu za laboratoriju i uputu za sistematski pregled prilikom upisa, potrebno je označiti grupu u kojoj je dete i datum pregleda, kako bi se izbegle nepotrebne gužve.

U dane vikenda i državnih praznika sistematski pregledi se ne obavljaju.

Uz zdravstvenu knjižicu potrebno je poneti uput za laboratoriju, dobija se od sekretara škole, listu na kojoj su uputi za specijalističke preglede, dobija se od sekretara škole, i urin u sterilnoj bočici.

Raspored specijalističkih pregleda i laboratorijskih analiza u Domu zdravlja – po grupama obavljaju se od 9.30 do 10.15 sati kada je predviđena prva grupa, Laboratorija, ORL, fizijatrija, oftalmologija, stomatologija.

Druga grupa od 10.15 do 11, treća od 11 do 11.45 sati, četvrta od 11.45 do 12.30, peta od 12.30 do 13.15 sati.

U laboratoriju se dolazi sa ulaza br. 4, a po završetku specijalističkih pregleda i laboratorijskih analiza, roditelji treba da se jave izabranom lekaru svoga deteta, sa overenom propratnom listom specijalistički pregleda, radi primanja vakcine i dobijanja potvrde za upis deteta u prvi razred.

Roditelji dece čiji je izabrani pedijatar u centralnom objektu preko Kol centra treba da zakažu pregled kod izabranog pedijatra. Roditelji dece koja se leče u ambulantama, treba da se jave izabranom pedijatru u svojoj ambulanti, da zakažu pregled svog deteta.
Stomatološki pregled može da se obaviti i u školskoj ambulanti, deca koja su bolesna ili ne mogu da ispoštuju zakazani termin po grupama, mogu u popodnevnim satima da obave sve preglede osim laboratorije.

Raspored sistematskih pregleda gradskih škola i raspored sistematskih pregleda seoskih škola roditelji mogu videti na sajtu Doma zdravlja Niš.

Sva dodatna obaveštenja mogu se dobiti na telefone: 018/503-657 ili 018/503-640

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com