Društvo

Počinju pripremni radovi za izgradnju akva parka kod Niške Banje

 Priprema lokacije na kojoj će se graditi Akva park počinje u ponedeljak kada će teren na kome će se nalaziti gradilište biti ograđano a na samoj lokaciji će se naći i prve mašine tako da pripremni radovi za izgradnju Akva parka već počinju, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa zastupnikom Konzorcijuma Alex Engineering & Construction Aleksandrom Obradovićem potpisala  ugovor o izgradnji akva parka u Niškoj Banji krajem novembra prošle godine i tada je početak radova najavljen za proleće.

„Posle mnogo decenija, 20 pa i 30 godina čekanja, Grad Niš će dobiti moderan akva park kakav imaju veliki evropski gradovi za 3.400 korisnika istovremeno, koji će sadržati rekreativne bazene, bazene sa talasima, lenju reku, tobogane, dečje igralište. Park će se nalaziti na površini od 5,4 hektara i imaće pokriveni i otkriveni deo. To znači da će raditi 12 meseci ili 365 dana u godini“, kaže gradonačelnica  Sotirovski.

Ona dodaje da je izgradnja Akva parka od velikog značaja ne samo za Grad Niš već i GO Niška Banja jer to šansa da se banji vrati stari sjaj koji je nekada imala.

„Niška Banja je poseldnjih godina poznata po zdravstvenom turizmu, a naša je ideja da novim sadržajima, Akva park je jedan od njih, privučemo i ostale turiste, pre svega mlade ljude u što većem broju.  Gledano sa strane mnogi mogu da postave i pitanje zbog čega nam je potreban Akva park, ali on je Nišlijama potreban kao što im je potrebno i pozorište i koncertna dvorana koju, doduše, za sada nemamo i svi ostali sadržaji. Građani su tražili Akva park i grad im sada izlazi u susret“, istakla je Sotirovski.

Akva park je razlog da se već javljaju privatni investitori za izgradnju dodatnih sadržaja na prostoru gradske opštine Niška Banja. Sa Akva parkom Niš i Niška Banja biće na istaknutom mestu na turističkoj mapi Srbije, ali i šireg regiona, kazala je gradonačelnica Niša.

Rok za završetak izgradnje otvorenog i zatvorenog dela akva parka je tri godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Imate i Čair i ako vam merak akva park u Doljevcu, umesto da sredite puteve koji su vam puni rupa, vi Nislije ce gradite bazeni. Sramota

  2. Dokle više obećavate i lažete?! Nemate srama! Ako nešto i uradite po ovom pitanju, biće ruglo Niške Banje, kao i sve do sada što ste uradili! Vreme je za promenu banditske vlasti na svim nivoima! Dosta bre više!

  3. Pre 25 god kad sam živela u Ženevi, naselju preko puta Niške banje, tad su govorili…Sad će.. .i sad evo opet. Umesto da ulažu u banju, koja izgleda strašno a ima resurse da bude dijamant turizma, lekovita voda, priroda, šume…mozak nemaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com