Kultura

Počinju Filmski susreti u Nišu. Dve svetske premijere ove godine na festivalu

Po prvi put direktan prenos otvaranja na nacionalnoj televiziji.

57. Festival glumačkih ostvarenja u Nišu, koji će biti održan od 20. do 26. avgusta na Letnjoj pozornici u tvrđavi, imaće čak dve svetske premijere i nekoliko niških, najavio je direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić. Na festivalu će ukupno biti prikazano 14 filmova.

Svetsku premijeru će  imati filmovi “Vučije bobice” i “Komedija na tri sprata”, kao i da je “program kvalitetan i ujednačen”.

Publika će moći da vidi film “Banović Strahinja” koji je pobedio na festivalu u Karlovim Varima, film “Leto kada sam naučila da letim”, koji je pobedjivao u Sarajevu i Puli, i film “Heroji radničke klase” koji je osvojio nagradu u Moskvi.

“Program je ujednačen, imamo filmove koji su osvajali festivalske nagrade. Ove godine je veliki broj porodičnih filmova, koji nemaju škatljivih scena, tako da komotno roditelji mogu da dođu sa decom. Ovaj festival je za sve uzraste i ja verujem da će Nišlije imati ponovo onu tragalačku crtu da pogledaju sve one filmove koje nisu imali prilike da vide, koji nisu izvikani na televiziji i na reklamama, ali koji su dovoljno zanimljivi i služe na čast našoj kinematografiji”, istakao je Savić.

Od 14 filmova, 12 će biti prikazano na Letnjoj pozornici, a dva u bioskupu “Cineplexx“.

“Mi ćemo se do poslednjeg trenutka truditi da sva dešavanja budu na Letnjoj pozornici. Jedino u slučaju ektremnih vremenskih prilika filmovi će se emitovati u biosku Cineplexx. Otvaranje i zatvaranje festivala svakako će biti na Letnoj pozornici zbog ugovorenog direktnog prenosa”, kazao je Savić.

Dodao je da kompleti karata za Filmske susrete koštaju 2.500 dinara i još danas i sutra mogu se kupiti u knjižari Niškog kulturnog centra kod Kliničkog centra i u knjižari “Indigo” kod Tržnog centra “Kalča”.

Pojedinačne karte će se prodavati ispred ulaza u Letnju tvrdjavu, od 18.00 sati pre svake festivalske večeri.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com