Kultura

Počinju 47. Niške muzičke svečanosti

„Muzika daje dušu univerzumu“

47. Niške muzičke svečanosti , u četvrtak 26. oktobra otvoriće maestro Dejan Savić sa pijanistom Parisom Cenikogluom iz Grčke. Tokom NIMUS-a biće održano osam koncerata. 

Svi koncerti održaće se u Dvorani Niškog simfonijskog orkestra.

“Imaćemo sijaset, što mladih, što iskusnijih umetnika. Izdvojio bih sjajnu devojčicu, pred kojom je sjajna budućnost, Emiliju Anastasijević.  Imaćemo koncerte Anđele Bratić (flauta) i Nikole Cvetkovića (klavir) profesora sa Fakulteta Umetnosti u Nišu. Nastupiće i legende, sestra i brat, Nada (klavir) i Jovan Kolundžija (violina) koji dvedesetak godina nisu nastupali zajedno na Festivalu. Istakao bih i koncert sjajnog pijaniste, rođenog Nišlije, Miloša Mihajlovića sa fenomenalnom inostranom karijerom. Pozivam našu cenjenu publiku da dođu na koncerte i uživaju u vrhunskom programu”, kazao je selektor Festivala, Svetozar Vezenković.

Foto: Niške Vesti

Prema rečima, umetničke direktorke Festivala, Tatjane Veličković Minčić, Festival će 10. novembra zatvoriti klarinetista Ognjen Popović pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića koji prvi put dolazi da diriguje niškim simfonijskim orkestrom.

Karte se mogu kupiti na blagajni Simfonijskog orkestra po ceni od 500 i 300 dinara za đake, studente i penzionere ili u foajeru Dvorane na dan koncerta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com