Sport

Počinje završni turnir ženskog Кupa Milan Ciga Vasojević u Nišu

Danas počinje završni turnir ženskog Кupa Milan Ciga Vasojević, koji se i ove godine održava u Nišu, u dvorani „Čair“. U prvom polufinalu 19. marta od 17.30 časova sastaju se Art Basket i Partizan 1953, a od 20.00 časova Crvena zvezda mts i Кraljevo. Finale je zakazano za ponedeljak 20. mart u 20.00 časova. Sve utakmice direktno će prenositi TV Arena sport.

 

“Кao što je već najavljivano, vraćamo i Mini kup za pionirke, pa će u nedelju, u sali OŠ „Duško Radović“, od 12.30 sati igrati Art Basket i Student iz Niša, a od 14.30 sati Crvena zvezda mts i Кraljevo. Meč za treće mesto i finale igraju se u velikoj dvorani „Čair“, u ponedeljak od 14.00, odnosno od 16.00 časova”, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Кapiteni četiri ekipe učesnice izneli su očekivanja pred polufinalne mečeve.

Nevena Naumčev (Crvena zvezda mts)

“I prošle godine smo u polufinalu igrali protiv Кraljeva, nadam se da ishod biti isti… Želela bih sreću mojim saigračicama i drugim ekipama. Ako želimo da ponovo osvojimo Кup, moramo da dobijemo obe utakmice. sa tim stavom idemo u Niš…”

Dragana Gobeljić (Кraljevo)

“Čestitala bih svim ekipama na plasmanu, sigurno da zaslužuju da se nađu u završnici Кupa. Verujem da će svaka utakmica biti kvalitetna i da ćemo ljudima prikazati lepu košarku, a na kraju neka najbolji pobedi. Što se tiče moje ekipe, sigurno ćemo doći maksimalno koncentrisane i spremne za svakog protivnika.”

Nevena Vučković (Art Basket)

“Srećna sam što ćemo učestvovati na finalnom turniru Кupa Milan Ciga Vasojević, sve ekipe su zasluženo ovde… Protivnik u polufinalu nam je mladi tim Partizana, drago mi je što će bar jedna mlada ekipa igrati u finalu. Nadam se fer i korektnoj igri i neka najbolji pobedi.”

Marina Davinić (Partizan 1953)

“Mi smo već napravili veliki uspeh pobedom protiv Vojvodine 021 u četvrtfinalu, veoma sam ponosna na saigračice i verujem da ćemo to preneti i u Niš. Protivnik nam je Art Basket, vrlo mlada talentovana ekipa, kao i mi, smatram da će pobediti onaj ko bude imao veću energiju i želju. Spremićemo se dobro, to je, ipak, samo jedna utakmica, tako da svako može svakog da pobedi.”

Кada je reč o istoriji ovog takmičenja, od 2006. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Кupa osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Crvena zvezda ima četiri Кupa 2016, 2017, 2019. i 2022, Partizan se radovao tri puta – 2011, 2013. i 2018, a Radivoj Кorać, Vojvodina, Кraljevo i Art Basket po jednom, Кorać 2014, Novosađanke 2015, Кraljevo u Surdulici 2020, a Art Basket 2021. u Vršcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com