Virus KoronaZdravlje

Počinje vakcinacija rizičnih pacijenata u Kliničkom centru

Veliki broj zainteresovnih građana da se vakciniše protiv zarazne bolesti COVID 19 vraćeno je sa vakcinalnih punktova zbog rizika poput alergije na penicilin ili neku vrstu hrane, a rizična grupa su i osobe sa težim hroničnim oboljenjima. Zbog toga od ovog vikenda u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Niš počinje vakcinacija rizičnih pacijenata, najavili su direktor i zamenik direktora UKC dr Zoran Perišić i dr Radmilo Janković.

 

„Ovim želimo da kao jedna velika ustanova, najveća južno od Beograda, damo svoj doprinos u popravljanju opšte epidemiološke situacije. Na ovaj način ćemo pomoći onim građanima koji misle da bi imali problem zbog vakcinacije. Zato ćemo od ovog vikenda pa nadalje, onoliko dugo koliko to bude potrebno, građanima obezbedimo najbezbedniju vakcinaciju“, istakao je prof. dr Zoran Perišić.

To se, kako navode, organizuje na inicijativu Kliničkog centra, a cilj je da se pomogne ljudima koji su u riziku a žele da prime vakcinu protiv korona virusa. Kažu da za sada nemaju saznanja da su se dešavale bilo koje ozbiljnije komplikacije kod onih pacijenata koji su primili vakcinu.

„Ovo je naša lična inicijativa, jer smatramo da je dosta ljudi vraćeno sa vakcinalnih punktova kada su naveli da su nekada tokom života imali navodne alegrije na penicilin ili slične derivate. Mi smatramo da u rastvorima koji se daju nema sličnih preparata tako da pretpostavljamo da neće biti nikakvih komplikacija. Da bi ljude nekako ohrabrili mi ih pozivamo da se vakcinišu, a mi ćemo dati sve od sebe da to prođe maksimalno bezbedno.  Osim ekipa koje će sprovoditi vakcinaciju, biće prisutne i ekipe za reanimaciju i anesteziolozi, kako bi se reagovalo u slučaju bilo kakve eventualne komplikacijeimaćemo“, dodao je dr Radmilo Janković.

Pacijentima će biti dostupne sve vrste vakcina. Nakon vakcinacije svi tzv. rizični pacijenti će biti pod nadzorom najmanje sat vremena.

Termin će moći da zakažu građani Nišavskog i okolna četiri okruga, na telefon 066/805-15-47.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Tako treba, ma sve uzmite od Doma zdravlja i tandema Jerkan/Danijela. Da ne mogu da se sepure vise i da se dice rezultatima koje su uradili radnici a ne oni jer njima skafander sluzi za slikanje, za rad nikako.I da se razjasni vec jednom kako je moguce da se jedan penzioner drzi za direktora bez javnog konkursa i bez pominjanja u sluzbenom glasniku. I odlaskom Jerkana u penziju oslobodilo bi se makar 3 mesta za mlade lekare koji cekaju na posao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com