Zdravlje

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Iz Doma zdravlja Niš ističu da su dobili dovoljnu količinu vakcina protiv sezonskog gripa, te da će vakcinacija krenuti od ponedeljka, 14. oktobra 2019. godine.

Vakcinacija će se obavljati u centralnom objektu Doma zdravlja u Nišu, radnim danom, u vremenu od 10,00 do 19,00 časova, u prostorijama laboratorije koje se nalaze u suturenu, a vikendom u prostoriji intervencije broj 48 i u gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama po ustaljenom rasporedu rada.

“Pacijenti će moći da prime vakcinu isključivo u ambulatni gde imaju otvoren zdravstveni karton i samo uz nalog ordinirajućeg izabranog lekara u toku istog dana”, poručuju iz Doma zdravlja Niš.

Oni dodaju da se vakcinacija preporučuje osobama starijim od 6 meseci koje boluju od hroničnog poremećaja plućnog i kardiovaskularnog sistema, kao i metaboličkim poremećajima (uključujući pre svega šećernu bolest), poremećajem bubrega, oslabljenim imunitetom itd. Takođe, dodaju, vakcinacija se preporučuje osobama starijim od 65 godina, onima koji su smešteni ili zaposleni u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite, kao i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama i javnim službama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com