Društvo

Počinje sterilizacija i popis vlasničkih pasa

U Nišu počinje sterilizacija i popis vlasničkih pasa. Ovu akciju sprovodi udruženje za zaštitu životinja “Pit” u sardnji sa JKP “Mediana”. Kako su najavili, cilj akcije je da se smanji broj napuštenih životinja na ulici.

 

,,U pitanju je anketa koju će sprovoditi volonteri Udruženja PIT tako što će uz pristanak vlasnika/držaoca razgovarati sa njima u vezi njihovih kućnih ljubimaca, da li ih imaju psa, da li su oni evidentirani i sl. Takodje svim vlasnicima pasa koji žele a nisu u mogućnosti biće zakazana besplatna sterilizacija pasa. Volonteri će deliti i letke sa informacijama o odgovornom vlasništvu. Napominjem da nije u pitanju nikakvo oporezivanje niti sankcionisanje vlasnika”, kazali su u Udruženju PIT.

Na ovaj način će se makar jednim delom rešiti problem napuštenih pasa jer nijedan pas nije doborovoljno postao lutalica. Ističu da samo od jednog napuštenog para, mužjaka i ženke i njihovih potomaka za pet godina nastane 12.000 štenadi. Zbog toga je potrebna sistematska sterlizacija kako napuštenih tako i vlasničkih pasa, poručuju iz Udruženja “Pit”.

“Volonteri Udruženja “Pit” će vas anketirati pitanjem da li su vaši psi označeni evidencionim mikročipom, da li su vakcinisani i sterilisani”, objašnjavaju.

Termine za besplatnu sterilizaciju možete da zakažete u JKP “Mediana” na broj 018/4523212 svakog radnog dana od 8.00-15.00 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Zar tom “udruženju” veterinarska inspekcija nije zabranila obavljanje komunalnih delatnosti? A sada saradjuju sa Medijanom. Ludilo. Sve ovo smrdi na uvertiru za uvodjenje poreza na držanje pasa kao kućnih ljubimaca, a posle i ostalih životinjki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com