Sport

Počinje Prva liga Srbije u košarci u kolicima

Nakon generalne probe na turniru „Trofej Nais 2019″, predstojeće subote niški košarkaši u kolicima igraju prvo kolo Prve lige Srbije u košarci u kolicima (PLS).

Prvi turnir PLS-a se igra u Paraćinu, domaćin je KKuK „Tigar”, a protivnici KKK „Nais” biće šampion države KKK „Singidunum” iz Beograda i KKK „Despot” iz Zemuna.

 

Bratislav Kostić; Foto: KKK “Nais”

Kapiten Nišlija Bratislav Kostić smatra da je napredak od proleća vidljiv kod svakog igrača.

„Posle turnira u Nišu će nam biti lakše. Nemamo više tremu zbog domaće publike, imamo iskustvo od dve takmičarse utakmice i nemamo imperativ rezultata. Idemo u Paraćin po iskustvo. Ova sezona za to služi. Na sebi osećam da sam stabilniji i brži u novim kolicima, ali i u manipulaciji loptom i u šutu”, kaže kapiten Bratislav Kostić.

Krilo Aleksandar Dinić ima proteklih nekoliko meseci najviše treninga i utakmica iza sebe (reprezentacija Srbije i KKK „Nais”). Mišljenja je da nastup u PLS predstavlja krunu i ispit dosadašnjeg rada.

„Smisao sportskog treninga je takmičenje, test da vidiš sebe gde su u odnosu naprotivnika. Igranje u PLS biće test onoga što smo radili od marta meseca. Isto tako, ovo takmičenje je smisao i kruna svih treninga i odricanja što smo imali”,  poručio je Aleksandar Dinić.

Trener KKK „Nais” i reprezentacije Srbije na proteklom Evropskom prvenstvu C divizije, Miljan Hadžović, smatra da su igrači KKK „Nais” ne treba da imaju rezultatski imperativ u PLS u predstojećoj sezoni, već da kroz utakmice stiču iskustvo.

„Počeli smo sa treninzima krajem marta. Dva naša igrača sa paraplegijom, Bratislav Kostić i Slaven Nonković (spoljna linija) su pre nepuna dva meseca dobili specijalizovana kolica. Reprezentativac Aleksandar Dinić će, zahvaljujući savezu, dobiti nova kolica po meri tek u drugom delu sezone. Dejan Šimandli i Darko Živković imaju neadekvatna kolica, nova će dobiti za nekoliko meseci. Uz sve te objektivne poteškoće, naši igrači su strahovito napredovali. Redovno treniraju, zdravi su i visoko motivisani. Od njih očekujem da budu bolji nego na turniru u Nišu, da manje greše, da „kradu” znanje od iskusnijih igrača. Rezultat će doći vremenom”, rekao je Miljan Hadžović.

Prvi čovek KKK „Nais”, Marko Aleksandrović, nije krio zadovoljstvo što će niški tim krenuti sa takmičenjem u PLS. Smatra da su treneri i igrači učinili mnogo u organizacionim aktivnostima kluba, ali i podvlači orgomnu pomoć Grada Niša.

„Ne smemo a da ne spomenemo da imamo veliku pomoć grada Niša. Zahvaljujem se gradonačelniku Niša, g. Darku Bulatoviću, većniku za sport, Branislavu Kačaru, sekretaru Sekretarijata za omladinu i sport, Saši Šagriću i šefu Odseka za sport, Predragu Jančiću”, izjavio je predsednik KKK „Nais” Marko Aleksandrović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com