Ekonomija

Počinje prva faza izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti

U narednih 12 meseci odvijaće se proces izgradnje prve faze stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a obaveza grada Niša je izgradnja infrastructure koja nedostaje, saznajemo od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića koji dodaje da je to još jedan od velikih državnih projekata čija je realizacija počela u gradu.

“Uslovi za izgradnju stanova su stekli jer je i država sa svoje strane, ali i grad Niš sa svoje, učionio sve što je bilo u našoj nadležnosti kako bi izgradnja stanova započela”, kaže Bulatović.

Gadonačelnik Niša dodaje da je obaveza grada da izgradi odgovarjuću infrastrukturu.

„Izgradićemo sve ono što je vezano za vodovodnu i kanalizacionu mrežu, za toplovod, ali i ostalu infrastrukturu. Za sve to smo pripremili projekte, raspisali javne nabavke, tako da ćemo mi u svom dinamičkm planu u okviru postupaka izgradnje sve završiti na vreme i na taj način dati doprinos onome što radi naša država“, dodaje Darko Bulatović.

Stanovi za pripadnike snage bezbednosti u Nišu nalaziće se u naselju Stevan Sinđelić.

„U ovom naselju inače i žive vojna lica. Ovde se nalaze i stanovi za ljude sa Univerziteta. Naselje će se proširiti za novih 188 stanova. Kvadrature stanova su različite , dvosobni, dvoiposobni, trosobni . Kvadratura će se kretati između 32 i 92 kvadrata. Zavisi od interesovanja i zahteva, svako će moći da obezbedi sebi stan kakav mu odgovara”, objašnjava gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ono što je ohrabrujuće za buduće vlasnike ovih stanova je cena po kojoj će se prodavati kvadrat. Kako je najavljeno cena kvadrata ovih stanova biće oko 500 eura, što je, u svakom slučaju, ispod tržišne cene.

Prema rečima prvog čoveka grada, Niš je pripremio lokacije i za drugu fazu gradnje, a u toku je izrada idejnog projekta.

“Planirana je igradnja stanova iznad Pantelejske kasarne, a u tom naselju gradiće se i škola, vrtić i bulevar”, kaže Bulatović.

Inače, Niš je jedan od sedam gradova u Srbiji u kojima će se graditi stanovi za pripadnike vojske, policije i BIA, a čija je cena daleko niža od tržišne. Prvi stanovi biće izgrađeni u Nišu i Vranju, a kako bi sve teklo po utvđenom planu Vlada Srbije za ovu priliku osnovala i posebna preduzeća za izgradnju stanova. Kako je Zorana Mihajlović, ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrujturu svojevremeno i najavila, stanovi za pripadnike snaga bezbednosti osim u Nišu i Vranju gradiće se i u Beogrado, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevacu i Sremskoj Mitrovici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com