Društvo

Počinje program pronatalitetnog razvoja na selu

Grad Niš je kroz program poslovanja Centra za socijalni rad izdvojio sredstva za pronatalitetni razvoj na selu, kako bi meštani sela u okolini Niša ostali da žive u svojim sredinama.

„Kroz socijalnu podršku i izdvajanjem podsticajnih sredstava želimo da pomognemo meštanima sela da započnu neku sopstvenu delatnost poput seoskog turizma, voćarstva, povrtarstva i pčelarstva“, rekla je gradska većnica Tijana Đorđević Ilić prilikom obilaska porodica.

„Ovo je početak akcije u kojoj smo obišli šest porodica koje su aplicirale i ispunile određene kriterijume utvrđene ovim programom. Želimo da obiđemo sva sela u gradskim opštinama Niša i pomognemo najugroženijim porodicama“, istakla je većnica Ilić.

O dodeli grantova na osnovu prethodno određenih kriterijuma odlučivaće stručna služba Centra za socijalni rad.

Visina granta je do 140 hiljada dinara i program će se realizoavti do kraja godine.

Ova akcija je početak mapiranja porodica koje ispunjavaju uslove u okviru ovog programa.

Grad je za potrebe realizacije programa izdvojio 5 miliona dinara koje pored novca za dodelu grantova uključuju i sredstva neophodna za rad saradnika i stručnih timova, a biće organizovane i tribine kako bi se meštanima pojedinih sela program maksimalno približio.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com