Društvo

Počinje prijavljivanje za pozorišni festival „Šta dramiš“

Regionali centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju zajedno sa glumcima Ivanom i Miroljubom Rikijem Nedović organizuje Drugi pozorišni festival dramskih sekcija osnovih i srednjih škola „Šta dramiš“. Ovogodišnja tema je „Budi vitez“, sa ciljem suzbijanja vršnjačkog nasilja, a  festival se održava u  prvoj nedelji aprila. 

Vitez: štiti slabije (slabiji pol, mlađe od sebe)
Vitez: ne napada nejake
Vitez: poštuje protivnika (u sportu)
Pravi VITEZ: rešava nesporazume pre rečima nego „mačem“
Pravi VITEZ: se nadmeće na turniru (sportu, muzici, znanju) a ne na ulici i u tuči.
Pravi VITEZ: spašava dame i nejač od „zmajeva“ …ne izigrava „zmaja“
Pravi VITEZ: ne mrzi protivnika (iz drugog tima)..već čestita na fer i hrabroj borbi
Pravi VITEZ: nema neprijatelja..već samo drugare koji drugačije misle
Pravi VITEZ: je uvek na strani poštenja, pravde, jednakosti
Pravi VITEZ: ima bezbroj drugara, prijatelja, poznanika
BUDI VITEZ…..PRAVI VITEZ

Ovo su poruke koje će poznati glumački par Nedović, uz saradnju dece niških osnovnih i srednjih škola pokušati da prenese javnosti, naravno koristeći dramski izraz.

„Pozivamo nastavnike koji vode dramske sekcije u osnovnim i srednjim školama da se prijave za učešće na festivalu do 10. marta, nagrade će se dodeliti za najbolju predstavu, najboljeg glumca i režiju u kategorijama: dramske sekcije od 1.do 4.razreda osnovnih škola, dramske sekcije od 5. do 8. razreda osnovnih škola i dramske sekcije srednjih škola“, rekao je Niškim Vestima Miroljub Nedović.

Prijave na pozorišni festival „Šta dramiš“ mogu se podneti Regionalnom centru Niš na telefon 018/ 202 300, a više o ovoj manifestaciji može se naći i na sajtu Centra -www.rcnis.edu.rs.

„Prošle godine odražan je prvi festival školskih dramskih sekcija ,,ŠTA DRAMIŠ“, sa temom .,Čistija sredina, ekologija“. Festival i celokupnu aкciju, pored Regionalnog centra i poznatog glumačkom para Nedović, pomogli su Dečiji kulturni centar, OŠ „Radoje Domanović“ , JKP Mediana,  Lutkasko pozorište i svi đaci, nastavnici, profesori, učitelji koji su učestvovali na ovom pionirskom poduhvatu,“ kazao je Nedović i zahvalio se svima koji su prošle godine učestvovali u projektu.

 Da podestimo, ova akcija je prošle godine dobila nagradu „Zeleni list“.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close