Društvo

Počinje prijava za novu generaciju polaznika Besplatnih muzičkih radionica

Udruženje Štek House raspisuje konkurs za polaznike novog ciklusa Besplatnih muzičkih radionica za mlade sa teritorije Niša.Pored dobro poznatih instrumenata gitara, bas gitara , bubanj i pevanje od ove sezone polaznici će imati prilike da se prijave i za radionice klavijature i u ovom ciklusu nauče ili unaprede svoje znanje iz svih ovih oblasti.

Konkurs za nove polaznike radionica je otvoren od 19. septembra do 1. oktobra u ponoć, a pravo učešća imaju mladi od 18 do 30 godina.

Ovogodišnji ciklus muzičkih radionica će se održavati radnim danima u periodu od 10.oktobra do 20. decembra 2022.godine.

Svoju prijavu za učešće na radionicama možete poslati putem online formulara.

Učešće na radionicama je besplatno

 

Udruženje Štek House od 2014.godine do danas sprovodi cikluse Besplatnih muzičkih radionica. Ovaj podsektor udruženja koji traje već osam godina prepoznatljiv je po tome što pruža priliku mladim ljudima iz Niša da steknu ili unaprede svoje muzičko obrazovanje bez novčane nadoknade. Postoje dve vrste radionica: radionice otvorenog tipa koje su dostupne svima u vidu javnog časa i radionice zatvorenog tipa koje su koncipirane u trajanju od 2-3 meseca za polaznike koji apliciraju putem javnog poziva za ciklus. Od početka rada ovog programa ukupno je realizovano 13 ciklusa radionica. Kroz radionice je prošlo 25 mentora, 350 polaznika i preko 1000 posetilaca završnih koncerata. 2016. godine Besplatne muzičke radionice su ostvarile saradnju sa Udrugom Agape iz BiH gde je ovaj program istupio iz lokalnog okvira i pružio mogućnost da mladi muzičari iz Niša putem radionica ostvare saradnju sa svojim kolegama iz susedne zemlje. 2017. godine projekat Besplatne muzičke radionice je ušao u nominaciju za jedan od 5 najboljih projekata na Balkanu predloženih od strane fondacije SHL iz Nemačke. Od 2018. godine Udruženje Štek House je sa svojim muzičkim radionicama postalo partner u okviru regionalne mreže  „b_Art“ (“Learning and empowerment for capacity building and reconciliation through art in the Balkan region” )zajedno sa još sedam organizacija sa Balkana.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com