Ekonomija

Počinje prijava za još 400.000 vaučera

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ponovio je danas da će naša zemlja imati veliku štetu u turističkoj privredi zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, i dodao da se država okreće domaćim turistima koji su naš adut za oporavak turizma.

Ljajić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije napomenuo da od sutra počinje prijava za 400.000 vaučera za boravak u Srbiji, pri čemu su u ponudu uključeni Beograd i Novi Sad, što će doprineti dodatnom povećanju broja onih koji odmor provode u zemlji.

Prijavljivanje za vaučere odvija se putem JP „Pošta Srbije“, objasnio je on i dodao da je do sada podeljeno 160.000 vaučera, od kojih se 57 odsto odnosilo na penzionere.

Potpredsednik Vlade je naglasio da svaki ugostitelj, hotel, izdavalac privatnog smeštaja može i ne mora da se prijavi za korišćenje vaučera, uz napomenu da vaučeri trenutno mogu da se koriste u približno 1.500 ugostiteljskih objekata.

On je, povodom zahteva hotelijera i turističkih radnika da se produži period na još šest meseci u oslobađanju od poreza i doprinosa, kao i da moratorijum na otplatu kredita bude produžen na dodatnih šest meseci, izrazio uverenje da će do ponedeljka biti sačinjen paket pomoći turizmu, koji će zavisiti od finansijskih mogućnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com