Obrazovanje

Počinje polaganje prijemnih ispita za buduće brucoše

Polaganje prijemnog ispita za upis na fakultete niškog Univerziteta, počinje danas i trajaće do 5. jula. Na prvoj godini osnovnih akademskih studija mesta ima za 4.713 brucoša, od čega  3.203 za one na budžetu i za 1.510 samofinanasirajućih.

Kao i svake godine veliko interesovanje vlada i sada za studijske programe Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu kao i za studije na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nisu.

“Filozofski fakultet u Nišu i ove godine upisuje 620 brucoša, 300 na budžetu i 320 samofinansirajućih”, kaže dr Natalija Jovanović, dekanica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.  “Već drugog dana prijavljivanja prešli smo broj od 800 kandidata”, dodaje ona.

Prijemni ispit će biti organizovan u skladu sa propisanim merama.

“Kandidati koji polažu prijemni ispit moraće da imaju maske, a fakultet je već obezbedio dovoljan broj maski”, kaže dr Natalija Jovanović. “Ispoštovaćemo sve naložene standarde, između kandidata će biti određena distance. Jako nam je važno da zaštitimo naše zaposlene i studente”.

Na isti način biće organizovani ispiti i na ostalim fakultetima. Dekan Mašinskog fakulteta u Nišu kaže da su spremni za buduće brucoše.

“Tokom vikenda dezinfikovane su sve prostorije na fakultetu u kojima će boraviti kandidati koji polažu prijemni, ali i profesori”, kaze Nenad T. Pavlovic, dekan Mašinskog fakulteta.

Upis studenata na svim fakultetima mora biti završen do 17. jula kako bi informacija o broju upisanih i broju preostalih mesta Univerzitetu bili dostavljeni do 20. jula. Za one koji u junskom upisnom roku ne upišu željeni fakultet, moći će ponovo da konkurišu u drugom upisnom roku početkom septembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com