Kultura

Počinje “Naissus jazz” – Na otvaranju Big bend RTS!

Internacionalni susret džez muzičara “Naissus Jazz”, trinaesti po redu, počinje 2. novembra i trajaće do 4. novembra 2018. godine, uz bogat muzički i prateći program festivala. Na otvaranju će, od 20.00 časova, u Narodnom pozorištu u Nišu, publika moći da čuje Big bend RTS.

Oni su nastupili 1. novembra, na predfestivalskoj večeri, u aleksinačkom Centru za kulturu i umetnost.

“Sinoć smo, prvi put, za skoro 30 godina nastupili u Aleksincu. Veče je bilo svakako posebno, pogotovo što se trudimo da, gde god da nastupamo, ostavimo utisak, da publika ode sa koncerta zadovolja. A mislim da su bili zadovoljni po aplauzu kojim su nas ispratili.” sumirao je svoje utiske sa predfestivalske večeri Dragoslav Fredi Stanisavljević, odgovorni urednik i trubač Big benda.

Fredi je najavio da će publika u Nišu imati prilike da čuje Big bend u svom punom svetlu i da će izvesti repertoar u kome su probrane najbolje njihove stvari koje izvode.

Marko Đorđević, trubač Big benda, smatra da za Niš mnogo znači što ima ovakav džez festival i da je upravo to nešto što obogaćuje kulturni život u jednom gradu.

“Nama je jako drago da baš mi imamo priliku da otvorimo ovaj festival. Niš nije mala sredina i znamo da ima i mladih muzičara i umetnika koji će sigurno imati interesovanje za ovu muziku, tako da to negde i jeste naša misija da prosto podelimo sa mladim ljudima ono čime se mi bavimo.” rekao je Marko Đorđević.

Nakon koncerata u sali Narodnog pozorišta u Nišu, festival se seli u kafe bar Julijan Djupon, gde će svake večeri od 2. do 4. novembra od 23 časa nastupati i niški džez muzičari.

“Mogu da kažem da sam ponosna na ceo organizacioni tim što smo uspeli da napravimo saradnju sa glavnim institucijama koje upravo neguju kulturu grada Niša – Niški kulturni centar i Fakultet umetnosti” istakla je Varvara Anastasijević, predsednica udruženja “Jazz klub Naissus”.

Detaljan program i biografije učesnika možete pogledati na sajtu Festivala.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com