Društvo

Počinje kontrola vanpijačne prodaje, prodavcima sa Kvantaša za sada ispunjeni uslovi

Prodavci sa Kvantaške pijace koji su protestovali prethodne nedelje tri dana za redom blokadom puta ka Niškoj Banji, održali su sastanak sa gradonačelnicom i zahtevali da nadležni suzbiju vanpijačnu prodaju u Gradu. Kako im je obećano, već noćas krenuće se sa redovnim proverama u cilju sprečavanja iste.

Srđan Marinković, predstavnik prodavaca sa Kvantaša kao jedan od glavnih problema navodi to što prodavci sa ove pijace plaćaju sam ulaz i zakup mesta u odnosu prodavce sa ostalih pijaca koji to ne čine, a da je sve manje kupaca i dobavljača zbog čega im roba propada.

“Zahtevali smo ovaj sastanak jer se nelegalna prodaja odvija na pijaci u ulici Đuka Dinić, a mi smo hteli da Gradu ukažemo problem i da stanu na put toj sivoj prodaji. Oni tamo prodaju besplatno, a kod nas mora da plate ulaz, samim tim i mesto”, kaže Marinković.

On kaže da u pomenutoj ulici kupuju prodavci i dragstrordžije, odnosno preprodavci koji dolaze i iz okolnih mesta gde u toku noći po nižoj ceni i na veliko prodaju svoju robu.

“Nama su sada dosta manji prihodi, mi smo sada radimo u minusu, čak podižemo i kredite da isplatimo sve što smo izbubili.  Oni prodaju robu na kilograme, a mi još uvek na gajbice. Prošle godine je na Kvanatašu bilo oko pedesetak prodavca, sada nas je ostalo samo 20”, kaže i dodaje da ako zahtevi ne budu ispunjeni, blokiraće put ponovo i istrajati u tome.

Goran Đorđević, direktor Javnog – komunalnog preduzeća za pijačne usluge Tržnica Niš ističe da je vanpijačna prodaja jeste veliki problem koji ne traje od juče, već godinama i decenijama koji utiče i na rad same Tržnice koja je mesečno na gubitku od oko 3 miliona dinara, kako procenjuje.

“Nelegalna preprodaja, po mojim saznanjima kreće od 10 uveče kada parkirana vozila zauzmu svoja mesta, zatim se prodaja odvija već od 3 ujutru i završava do 7, a u 7 su već tezge popunjene robom i kreće prodaja”, objašnjava.

 

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kazala je da je veliki broj onih koji svoju robu preprodaju van glavne pijace, a da će Komunalna inspekcija zajedno sa Komunalnom milicijom opštine Crveni Krst od noćas krenuti sa akcijama koje će trajati šest meseci kako bi sprečili pomenutu nelegalnu prodaju.

Podsetimo, pijačni prodavci sa Kvantaške pijace blokirali su put ka Niškoj Banji 8. juna na sat vremena, tri dana zaredom kako kažu zbog nelojalne konkurencije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com