Društvo

Počinje izložba radova studenata Arhitekture “Unutrašnja arhitektura 2019”

Izložba radova studenata Arhitekture “Unutrašnja arhitektura 2019” biće otvorena u utorak, 4. juna, u 19,00 časova, u Galeriji društva arhitekata Niša, a posetioci će moći da pogledaju izložene radove do 9.06.2019.

Prof. dr Aleksandar Keković, sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu navodi da je ovo jedina izložba GAF-a koja traje 19 godina bez prekida, tačnije od 2000. godine. Ove godine je selektovano je oko 200 grafičkih radova, a njih 80 je ocenjeno sa najvišom ocenom 10, dok će 15 najboljih biti prikazano na izložbi i prezentovano u prepoznatljivom formatu kataloga, koji će i ovoga puta u celosti biti urađen u boji.

“Građevinsko-arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu već 19 godina uspešno prezentuje i popularizuje radove studenata arhitekture. Cilj je upoznavanje stručne i šire javnosti sa sa radom nastavnika, saradnika i studenata u savladavanju veština i umetničko-tehničog kreiranja prostora i stvaranja novih vrednosti novih generacija budućih arhitekata”, poručuje prof. dr Aleksandar Keković.

On dodaje da ove izložbe, pored razvijanja takmičarskog duha kod studenata, imaju i za cilj edukaciju stanovništva da dobiju ideju kako bi svoj stambeni i radni prostor što kvalitetnije, funcionalnije, racionalnije i estetski prihvatljivije mogli da urede.

“Ovakve izložbe služe stanovništvu i da shvate vrednost i značaj projekta i projektovanja i neophodnosti i potrebe angažovanja arhitekata, a studentima da izlože svoj rad na uvid javnosti”, ističe profesor Keković.

Od prezentovanih radova na izložbi će njih 6, po izboru organizatora, biti nagrađeno priznanjima i prigodnim knjigama iz oblasti arhitekrure.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com