Ekonomija

Počinje izgradnja novih ulica u gradu

Do kraja godine Niš će dobiti tri nove ulice, kaže Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada. On dodaje da je javna nabavka završena i gradilišta bi uskoro mogla da budu otvorena, a radovi da počnu. Planira se izgradnja oko 30 ulica, ali će radovi u njima početi naredne godine zbog završetka građevinske sezone. Za ove potrebe opredeljeno je 240 miliona dinara. Izabrani su i izvođači radova, konzorcijum firmi “Vodogradnja” i PZP “Trace”.

“Očekujemo da nas posluži lepo vreme kako bismo u narednih mesec dana nastavili rehabilitaciju i održavanje saobraćajnica u Nišu, a potpisan je i ugovor sa  izvođačima za izgradnju novih saobraćajnica”, kaže Nebojša Lović. “To je lepa vest za građane jer praktično koliko sutra možemo da  krenemo sa izgradnjom novih saobraćajnica. Očekujemo od Sekretarijata za investicije svu potrebnu dokumentaciju, građevinske dozvole  i da krenemo sa radovima”.

Prema rečima Nebojše Lovića na spisku je čitav niz saobraćajnica koje će se graditi. Postoje i prioritetne ulice koje će se prve graditi, ali je u planu da se uradi oko 30 ulica.

“Prve ulice koje će biti urađene su kod Somborskog bulevara, Gornjomatejevačke ulice i Studeničke, u okviru tog kompleksa. To smo dužni građanima koji tu žive jer se radi o velikom broju stanovnika  koji živi  u jednom potpuno izolovanom svetu bez saobraćajnica i parking mesta. Sledeće godine nastavićemo sa izgradnjom saobraćajnica, jer je ova graditeljska godina već pri kraju”, kaže Nebojša Lović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com