Društvo

Počinje izgradnja javne garaže na Sinđelićevom trgu. Biće i zelenila

Stanovnici Sinđelićevog trga ne treba da brinu, zelenih površina će biti i to više nego sada nakon izgradnje javne garaže na ovom prostoru, saopštilo je JKP „Parking servis“.

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ – Niš je nakon višegodišnjeg truda pribavilo građevinsku dozvolu za izgradnju javne garaže „Sinđelićev trg“. Radovi su prijavljeni i očekuje se da prva faza izgradnje počne do kraja nedelje.

„Površina parkirališta se udvostručuje i iznosiće 3260 m2, dok će broj parking mesta biti uvećan za 50%“, saopštio je Parking servis.

Foto: JKP „Parking servis“

U ovom preduzeću objašnjavaju da je planirano postavljanje modela „Fast park“ garaže koja će imati reprezentativnu fasadu od alubonda i vizuelno će se uklopiti sa zgradama u okruženju.

„Prema Planu generalne regulacije dozvoljena spratna visina objekta je 5,5 metara, dok je javna garaža projektovana na 3,8 metara, kako se ne bi smanjila prirodna svetlost okolnim objektima“, ističu.

Foto: JKP „Parking servis“

Kažu i da će površina zelenila biti povećana. Planirano je uređenje i ozelenjavanje slobodnih površina u skladu sa projektom hortikulturnog uređenja.

„Predviđeno je proširenje zelenih površina sa strane stambenih objekata, čime se kompenzuje zelena površina koja se oduzima sa prednje strane ka ulazu. Prema normativima i standardima, granične vrednosti zelenih površina treba da iznose 10% ukupne površine, dok će na ovom mestu one zauzeti 15% površine“, napominju u Parking servisu.

Foto: JKP „Parking servis“

Kao još jednu prednost ističu da će se izgradnjom nove javne garaže smanjiti i buka i količina izduvnih gasova na taj način što će biti izgrađena dva ulaza i dva izlaza, pa će se tako promeniti i slika sa kojom smo se dosad susretali – kolona automobila koji čekaju da se oslobodi mesto na ovom parkiralištu.

Da podsetimo, juče su stanari zgrada na Sindjelićevom trgu u Nišu sprečili seču stabala zbog izgradnje montažne garaže.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close