Virus KoronaZdravlje

Počinje imunizacija. Prve vakcine primiće premijerka, Darija Kisić Tepavčević i dr Kon

Vakcinu protiv koronavirusa prvi će dana primiti korisnici domova za stare u Beogradu i Novom Sadu, ali i premijerka Ana Brnabić, ministarka Darija Kisić Tepavčević, kao i epidemiolog Predrag Kon, saopštio je RTS.

Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je da ličnim primerom želi da pokaže koliko je vakcina važna. Kaže da je izuzetno  ponosna što je Srbija uspela da među prvima nabavi vakcinu i da je pre svega želim da pokaže ličnim primerom koliko je to važno.

“Postoji koordinaciono telo koje se bavi ovim pitanjem i na osnovu raspoloživih količina i rizika u okviru populacije radi se plan imunizacije. Najugroženija je starija populacija”, rekla je ministarka.

Darija Kisić tepavčević je istakla gostujući na RTS da smo upoznati sa svim aspektima vakcine, a da su zdrastveni radnici koji će davati vakcinu prošli i obuku za to.

Novih 20.000 doza vakcina, koje su planirane za zdravstvene radnike, očekuje se vrlo brzo, najavljuju u Nacionalnom koordinacionom timu za imunizaciju.

Masovna vakcinacija, ako ne bude problema s isporukom vakcina, mogla bi da krene već sredinom januara, očekuje predsednik Srbije.

Dok se čekaju vakcine jedina zaštita od virusa ostaju mere. Imunolozi smatraju da nema mogućnosti da se one značajno popuste niti da se Nova godina slavi kao svakog 31. decembra.

O merama pred praznike Krizni štab će ponovo raspravljati u petak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com