Sport

Počinje finalni turnir u košarci za pionirke – Student igra sa Zvezdom

Finalni turnir za pionirke u košarci na kome učestvuje osam najboljih ekipa u Srbiji danas je počeo u Nišu a završava se 16. maja. Pokrovitelj turnira je Grad Niš. Turnir se održava u Sportskoj hali OŠ „Duško Radović“ i prema rečima direktora turnira Zvonimira Stankovića neće biti publike. Na tribinama će moći da se nađu samo košarkašice ekipa koje se u tom trenutku takmiče kao i predstavnici Košarkaškog saveza Srbije.

Grad Niš na turniru predstavlja Univerzitetski ženski košarkaški klub „Student“.

„Gradu je važno da kroz državna takmičenja promoviše sport kod mlađih kategorija, pa je iz tog razloga i ovaj turnir važan“, kazao je Aleksandar Stojičić, gradski većnik za sport.

Foto: V.P.

Prema rečima Zvonimira Stankovića turnir će biti izuzetno kvalitetan budući da će se na parketu sresti najbolje košarkaške ekipe u zemlji. On je istakao da im je pod posebnog značaja bila podrška grada jer da nije bilo toga ne bi bilo ni turnira.

„Nadamo se dobrom rezultatu mada smo ove godine imali puno problema kada se radi o treninzima. Teško smo dolazili do sala gde bi smo trenirali, ali ova deca su se borila i izborila da budu deo ove priče. Ovaj turnir će pokazati gde se mlade košarkašice nalaze u ovom trenutku. Nadam se da će i njima i nama ovo biti samo dodatni motiv za dalji rad, za više odricanja i da će ova ekipa dati puno prvotimki i odigramo značajnu ulogu u Prvog ženskoj ligi“, istako je Stanković.

Lana Antić je najavila utakmicu protiv Crvene zvezde.

„Mislim da smo spreme, da damo sve od sebe i da dobijemo ovu utakmicu. Igraćemo najbolje što možemo i dobijemo utakmicu za koju se pripremamo skoro cele sezone“, kazala je Lana.

Natalija Simonović je njena klubska drugarica koja deli njeno mišljenje.

„Napornim radom i trudom smo došle do završnog turnira. Borićemo se svakog minuta u svakoj utakmici, a najvažnija su volja i želja“, dodala je Natalija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com