Sport

Počinje Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima

Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima doputovala je u Sofiju, spremna za početak takmičenja na Evropskom prvenstvu C divizije, gde ih u četvrtak očekuje prva utakmica sa selekcijom Grčke.

Tim Srbije je predao svu potrebnu dokumentaciju, što je uobičajena procedura na ovim takmičenjima, a završene su i prijave igrača, kao i ocenjivanje, od čega u ovom sportu u određenoj meri zavisi i petorka koja je na terenu. Naime, svih 12 igrača dobija ocenu u zavisnosti od stepena invaliditeta, a na terenu petorka može da ima maksimalno 14 bodova, s tim da što je takmičar fizički manje sposoban da izvršava određene košarkaške veštine to je broj bodova koji on ima manji.

Tim Srbije je uradio u ponedeljak i prvi trening u sali “Traidica” u kojoj će se odigrati sve utakmice prvenstva. Uslovi za održavanje Evropskog prvenstva, hala, kao i smeštaj, u potpunosti zadovoljavaju standarde, tako da je pred selektorom i igračem Slobodanom Banjcem i njegovim igračima sada cilj koji su zacrtali pred odlazak – da pokažu koliko su se spremili i da pokušaju da ostvare najveći uspeh u istoriji ovog sporta za Srbiju, plasman u B diviziju.

“Uslovi su zaista dobri. Jedino što predstavlja mali problem je udaljenost dvorane od hotela, ali kako je nama, tako je i ostalim ekipama. Na ruku nam ide i činjenica da ćemo imati prilike da  snimimo direktne rivale u grupi, s obzirom na to da je naša prva utakmica tek u četvrtak. Sigurno ćemo pogledati protivnike i spremni ući u najvažniju utakmicu, utakmicu protiv Grčke. Idemo korak po korak i razmišljamo samo o narednom protivniku”, rekao je Banjac.

Srbija sa Grčkom igra u četvrtak u 16,15 časova po lokalnom vremenu, što je u 15,15 časova po vremenu u Srbiji.

Generalni sekretar SKKS Mladen Pajević je imao pune ruke posla prvog dana EP, pošto je bio zadužen za dokumentaciju.

“Priložili smo svu potrebnu dokumentaciju koja je neophodna da bismo i zvanično prijavili ekipu. Verujem da je sve spremno, makar što se tog tehničkog dela, za naš nastup. Ekipa je spremna i nema nikakvih zdravstvenih problema. Naprotiv, svi momci su veoma motivisani”, rekao je Pajević.

Evropsko prvenstvo C divizije trajaće do 4. avgusta. Na turniru, pored Srbije, učestvuju domaćin Bugarska, zatim Grčka, Češka, Mađarska, Irska i Portugal, a plasman u B diviziju izboriće dve prvoplasirane ekipe. Srbija je u Grupi B sa Irskom i Grčkom dok su ostale ekipe u grupi A.

Posle utakmice sa Grčkom u četvrtak, meč sa Irskom Srbija će igrati već u petak ujutro, u 9,00 časova po lokalnom vremenu (8,00 časova po vremenu u Srbiji).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com