Obrazovanje

Počinje drugi upisni rok za studente

Drugi konkursni rok na fakultetima Univerziteta u Nišu počinje sutra prijavom kadnidata za polaganje prijemnih ispita i trajaće do 16. septembra. Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita je 2, 3. i 4. septembra, a polaganje prijemnih ispita 8, 9. i 10. septembra, prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi.

Na fakultetima Univerziteta u Nišu, za drugi upisni rok, ostalo je ukupno 1879 mesta, od toga 620 za studente koji se finansiraju iz budžeta, 66 mesta za studente koji se upisuju po progamu afirmativnih mera i 1193 mesta za samofinansirajuće studente.

Upis kandidata mora biti završen do 16. septembra, kažu na Univerzitetu u Nišu.

Fakulteti dostavljaju Univerzitetu Izveštaj o broju upisanih studenata po studijskim programima i broju slobodnih mesta, Izveštaj o broju upisanih studenata u okviru sprovođenja afirmativnih mera i Konačne rang-liste po studijskim programima, najkasnije do 18. septembra do 12 časova.

Datume polaganja prijemnih ispita, objavljivanja preliminarne rang-liste, termina žalbe, konačne rang-liste i upisa kandidata odrediće svaka visokoškolska ustanova u okviru gore pomenutih termina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com