Društvo

Počinje 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva

Prijemom za učenike iz opštine Senta, i njihovih domaćina, učenika Osnovne škole “Radoje Domanović“ iz Niša nezvanično je počeo 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji najveće niške opštine. Škola iz Sente i niška škola pobratimljene su i razmena učenika deo je tradicije Medijana Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

Svečano otvaranje 11.Medijana Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu zakazano je za četvrtak, 21. mart u Oficirskom domu u podne, a centralna manifestacija dodele nagrada najboljima na konkursu dan kasnije, u petak u 14 sati na istom mestu, pod nazivom „Kako stići do cilja u čizmama od sedam milja“.

“Gosti popularne Medijanine manifestacije su između ostalih Ljubivoje Ršumović, Slobodan Stanišić, Tode Nikoletić, Branko Stevanović, Stefan Tićmi i drugi. Novina je druženje pisaca sa decom iz hraniteljskih porodica i okrugli sto koji će biti održan na Filozofskom fakultetu u Nišu o književnosti Dušana Pop Đurđeva, dobitnika ovogodišnje nagrade „Naisa“. Program pod nazivom Čuvamo ćirilicu u niškoj Narodnoj biblioteci takođe je deo bogatog programa jedanaestog Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu”, ističu iz Gradske opštine Medijana.

Na ovogodišnji konkurs stigli su literarni i likovni radovi učenika osnovnih i srednjih škola iz osam država.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com