Servisne

Početkom proleća počinje krpljenje rupa na niškim ulicama

Početkom proleća sa prvim sunčanim danima počeće i saniranje rupa na saobraćajnicama u gradu i prigradskim naseljima koje su nastale u toku zime zbog zimskih uslova, ali i onih koje su nisu sanirane u toku prošle godine, saznajemo od Nebojše Lovića, direktora Direkcije za izgradnju grada Niša.

Tender za novog izvođača je završen, a do kraja nedelje se očekuje potpisivanje ugovora. Novi ugovor potpisaće grad sa PZP “Trejsom“ i “Vodogradnjom“ iz Pukovca do kraja nedelje. Vrednost svih radova je oko 2 milijarde dinara od čega će za održavanje biti utrošeno oko 85 miliona, za rehabilitaciju 270 miliona i za nove saobraćajnice oko 220 miliona dinara.

Ostala sredstva biće utošena za rekonstrukciju Trga kralja Milana, vodovodne i kanalizacione mreže.

Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada

“Radiće se pre svega prigradski deo, Mramor, Krušce, Donje Međurovo, prema Trupalu, Tešici, a u gradu ulica 7.juli, ulice u centru, ulica Kosovke devojke. Ulice u Pulaluli su dosta oštećene i u tom delu grada dosta će se raditi na rehabilitaciji ulica. To su prioritetni pravci gde ćemo realizaciju rehabilitacije ulica početi sa prvim danima proleća”, kaže Nebojša Lović.

Inženjeri Direkcije za izgradnju grada su već krenuli sa mapiranjem grada i na mapi koju budu izradili biće obeležena svaka moguća deformacija koja se pojavila, svaka rupa, svaka šahra, svaki šaht poklopac, raskopavanje zbog vodovoda i slično.

Jedini problem koji može da se javi je dobijanje dozvola za izgradnju novih saobraćajnica, kaže Nabojša Lović, a to je posledica novonastale situacije u katastru čiji su zaposleni štrajkovali.

“Kada se radi o novim saobraćajnicama i njihovoj izgradnji sve zavisi od dozvola gde je došlo do manjeg zastoja, ali svaka ulica koja dobije dozvolu biće izgrađena u najbržem mogućem roku”, kaže Lović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com